Buradasınız

Başkan Güngör: “Sağlık Çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı Kutluyoruz”

Perşembe, 14.03.2024

KSÜ tarafından 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen Beyaz Önlük Giydirme Töreni’ne katılan Başkan Güngör, “Pandemi ve deprem sürecinde sağlık çalışanlarımızın çok büyük özverisine şahit olduk. Pandemi ve depremlerde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Sütçü İmam Üniversitesi tarafından düzenlenen Beyaz Önlük Giydirme Töreni’ne katıldı. KSÜ Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda; Vali Mükerrem Ünlüer, Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Tıp Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri de yer aldı. Programda konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Hem pandemi hem de 6 Şubat depremleri bizlere sağlık altyapısının ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu zor zamanlarda sağlık çalışanlarımızın çok büyük özverisine şahit olduk. Tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Pandemi ve depremlerde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Sağlık Altyapımızı Güçlendiriyoruz

Başkan Hayrettin Güngör konuşmasının devamında, “6 Şubat depremlerinde sağlık tesislerimiz ciddi hasar gördü. Şehrimizde sağlık altyapısının güçlendirilmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde hükümetimiz çok büyük gayret gösteriyor. Necip Fazıl Şehir Hastanesinin yanına inşa edilen sağlık tesisimizde son aşamaya gelindi. 600 yataklı acil durum hastanemizin ihalesi yapıldı devam ediyor. Önsen bölgesine kazandırılacak şehir hastanemizin proje hazırlıkları hızla sürüyor. Bu tesislerin hayata geçirilmesiyle inşallah şehrimizin sağlık altyapısı çok daha güçlü bir hale gelecek. 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyoruz” cümlelerini kaydetti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere önlükleri giydirildi.