Büyükşehir, Kent Estetiği İçin Sahada

Pazartesi, 18.12.2023

Kent estetiğini sağlamak için çevre düzenlemelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, peyzaj ve bitkilendirme çalışmalarıyla da kavşak ve refüjleri renklendiriyor.

Yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşası noktasında tüm alanlarda faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kent estetiğini sağlamak için de çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Park, meydan, millet bahçesi gibi yeşil alanlarda bakım ve onarım çalışmalarını rutin olarak sürdüren Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri, şehrin ana arterleri üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde gerçekleştirdiği peyzaj ve bitkilendirme uygulamalarıyla da şehri renklendiriyor. Madalyalı Kavşak ve Hal Kavşağı başta olmak üzere kavşak ve refüjlere; Bodrum Papatyası, Kadife, Koyungözü, Horoz İbiği, Rozet Çiçeği gibi mevsimlik çiçekler kazandırılıyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehrin imarı ve inşasının yanı sıra kent estetiğinin sağlanması noktasında da çevre düzenleme, peyzaj ve bitkilendirme çalışmaların artarak devam ettiği belirtildi.