Usta İsimler Edebiyat Dünyasına Işık Tutacak

Cuma, 08.12.2023

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 4. Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri, 9 Aralık Cumartesi günü alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek 4 farklı programla devam edecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Şiir ve Edebiyat Günleri’nde sona gelindi. Açıldığı günden itibaren binlerce edebiyatseveri ağırlayan Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, 9 Aralık Cumartesi günü 4 farklı programı kültür sanat dostlarıyla buluşturacak. İlk olarak saat 11.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ‘Şairler Şehri Kahramanmaraş’ta Edebiyat ve Afetler’ konulu panelde konuşmacılar ‘Afetler Edebiyatı Nasıl Şekillendiriyor?’ sorusuna cevap arayacak. Saat 13.00’da ise yine Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde usta kalemlerin katılımıyla ‘Edebiyat ve Sağaltım’ konulu panel edebiyatseverlerle buluşacak. 9 Aralık Cumartesi günü etkinlikleri, saat 16.00’da ‘Yaratıcı Şehirler ve Edebiyat’ konulu söyleşiyle devam edecek. Şairler Tepesi’nde düzenlenecek programda, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Kireçci, katılımcılara seslenecek. Gün saat 19.00’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek ‘Kudüs Özel Programı’ ile noktalanacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 9 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek programlara tüm edebiyatseverler davet edildi.