Kahramanmaraş’ta Şiir ve Edebiyat Rüzgârı Devam Ediyor

Perşembe, 07.12.2023

Büyükşehir Belediyesinin 4. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, 8 Aralık Cuma günü NFK Kültür Merkezi’nde düzenlenecek 3 farklı panel ve şiir dinletisi ile devam edecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından şiir ve edebiyatın başkentinde ‘Edebiyat İyileştirir’ mottosuyla bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri, hızla devam ediyor. Etkinlik takvimi kapsamında 8 Aralık Cuma günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 3 farklı panel ve şiir dinletisi düzenlenecek. Uluslararası kültür etkinliğinin 6’ncı günü, Kahramanmaraş UNESCO Aday Şehir Direktörü Elif Kocagöz ve Ulyanovsk Edebiyat Şehri Direktörü Elena Cherkas’ın katılımıyla saat 13.30’da gerçekleştirilecek panelle başlayacak. Saat 15.00’da ise Stefan Rathert, Ulyanovsk, Leila Guseinova ve Amaliaa Guseinova’nın katılımıyla ‘Kültür, Yaratıcılık, Dil ve Eğitim’ konulu panel düzenlenecek. Saat 19.00’da gerçekleştirilecek şiir dinletisinde ise şair ve yazarlar Kudüs şiirlerini seslendirecek. 8 Aralık Cuma günü etkinlikler, saat 20.00’da Abdülcevad Hardan, Zekeriya Elhamed ve Alimcan Buğda’nın katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Kudüs Direnişi’ konulu panelle noktalanacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, 8 Aralık Cuma günü gerçekleştirilecek etkinliklere tüm edebiyatseverlerin davetli olduğu belirtildi.