Buradasınız

Uluslararası Uzmanlarla Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı

Cumartesi, 12.08.2023

Şehrin imarı ve inşası noktasında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaşanan depremlerle ilgili araştırmalarda bulunmak üzere şehre gelen uluslararası uzmanlarla istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin tekrar ayağa kaldırılması noktasında ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birliğini sürdürüyor. Bu kapsamda, deprem sonrası ulaşım odaklı araştırmalarda bulunmak üzere şehre gelen Asya ve Avrupa’dan şehir plancılarının katılım sağladığı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Hollanda Yaratıcı Endüstriler Fonu Programı işbirliğiyle Tasarımla Yardım Çalıştayı gerçekleştirildi.

Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe Belçika’dan Artgineering Ofis Yöneticisi Stefan Bendiks, Hollanda’dan Sustainable Solutions (Sürdürülebilir Çözümler) şirketi kurucusu Dirk de Jager ve Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü kurucu ortakları Berrin Benli ve Melih Gezer’in yanı sıra Japonya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (JICA)’dan Kento OZAKI ve Rina Ueda, İTÜ Afet Yönetim Merkezinden Prof. Dr. Azime Tezer, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri, yerel kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

“Tasarımla Yardım Çalıştayı” adlı programda şehrimizde afet zamanında ve sonrasında ulaşımı devam ettirmek için acil durumda bisiklet kullanımını yaygınlaştırma noktasında ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi.

Dış İlişkiler Dairesi Arge ve Enerji Yönetimi Şube Müdürü Oğuzhan Örer katılımcılara, 6 Şubat depremleri ile şehirde yürütülen ve planlanan çalışmalara ilişkin bilgiler aktardı. Alanında saygın uluslararası şehir plancılarından oluşan heyet, toplantıda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan ARGE ve Enerji Yönetimi Şube Müdürü Oğuzhan ÖRER; Bugün bir yandan Asya’nın deprem konusunda uzman ülkesi Japonya bir yandan da Avrupa’nın en gelişmiş bisiklet ve ulaşım ağına sahip Hollanda’dan gelen şehir plancıları ile şehrimizdeki ulaşımın kilit paydaşları olan UKOME temsilcilerinin katılımıyla bir ortak akıl toplantısı düzenledik. Programda katılımcılar bisiklet temelli kamusal alan tasarımı üzerine fikir alışverişinde bulunarak ortaya farklı fikirlerin çıkmasını sağlanmıştır. Oldukça verimli geçen etkinlik için tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyor, hazırlanacak projelerin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.