Buradasınız

Umut Kent Fenerbahçe Mahallesi Depremzedelerin Hizmetine Sunuldu

Cuma, 28.07.2023

Umut Kent Fenerbahçe Konteyner Mahallesi’nin açılış programına katılan Başkan Hayrettin Güngör, “Büyük bir afet yaşadık, zor günler geçirdik. Hamdolsun devlet millet el birliğiyle bugünlere geldik. Bu süreçte Türkiye kenetlendi, herkes yanımızdaydı. Bugün de bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Koç Holding tarafından şehre kazandırılan Umut Kent Fenerbahçe Konteyner Mahallesi’nin açılış programına katıldı. Programda; Vali Ömer Faruk Coşkun, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu üyeleri, sporcular, şehir protokolü ve vatandaşlar da yer aldı. Açılış töreni öncesi konteyner kenti ziyaret ederek incelemelerde bulunan heyet, çocuklarla futbol oynadı.

Umut İnsanoğlunun Yakıtıdır

Konteyner kentin açılış programında konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, “6 Şubat gecesi ağır bir felaket yaşadık. Millet ve devlet omuz omuza verdi ve bu sıkıntılı günleri aşmak için herkesin çorbada tuzu oldu. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bizler de deprem bölgesine yardımlarımızı gönderdik. Bu uzun yolculuğunuzda size bir nebze umut olabildiysek, bir nebze sizi rahatlatabildiysek, sıkıntılarınızı unutmanıza bir nebze fayda sağlayabildiysek bizler için ne ala. Umut insanoğlunun yakıtıdır. Umutsuz insan ilerleyemez o yüzden bu yaşam alanının ismi Umut Kent” dedi.

Türkiye Kenetlendi

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Büyük bir afet yaşadık, zor günler geçirdik. Hamdolsun devlet millet el birliğiyle bugünlere geldik. Bu süreçte Türkiye kenetlendi, herkes yanımızdaydı. Bugün de bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübümüzün başkanı, yöneticileri ve sporcuları burada hemşehrilerimizle bir arada. 2 bin 300’ün üzerinde konteyner yaşam alanı oluşturdular. Spor alanları ve sosyal donatılarıyla çok güzel bir konteyner kent. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği hedef doğrultusunda 1 yıl içerisinde kalıcı konutlarımıza kavuşacağız. Bu yaşam alanının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” cümlelerini kaydetti.

Emeği Geçen Herkese Şükranlarımı Sunuyorum

Vali Ömer Faruk Coşkun, “Umut Kent’in açılışı için bir aradayız. Bu kentin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İnşallah kalıcı konutlar yapılıncaya kadar hemşerilerimiz burada huzurlu, mutlu bir şekilde yaşamlarını idame ettirecekler” diye konuştu.

Haber videoları: