Buradasınız

“Yazarlarımızı ve Kitapları İhmal Etmeyelim”

Cumartesi, 24.10.2020

5. sınıf öğrencileriyle Tarihi Maraş Kalesi’nde bir araya gelen Başkan Güngör, “Minik yavrularımızla kitap okuduk. Çok keyifli bir sohbet ve aynı güzellikte zaman geçirdik. Kıymetli yazarlarımızı ve kitapları ihmal etmeyelim” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yüz yüze eğitime geçişte üçüncü aşamada okula başlayacak 5. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Tarihi Maraş Kalesi’nde gerçekleştirilen programda öğrencilerin yanı sıra aileleri de yer aldı. İlk olarak öğrencilerle Tarihi Maraş Kalesi gezildi. Ardından Başkan Güngör miniklerle 100 Temel Eser arasında yer alan Cahit Zarifoğlu’nun Yürek Dede ile Padişah isimli kitabını okudu. Daha sonra öğrenci yakınları ile bir araya gelen Başkan Güngör, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.

UNESCO Süreci Başladı

Başkan Güngör, “Bugün minik yavrularımızla kitap okuma alışkanlığına dikkat çekme amaçlı bir araya geldik. Kahramanmaraşımız şiir ve edebiyatın başkenti. Şehrimizi bu alanda daha da ileri taşıma amaçlı çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda 1. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri sürecini başlattık. Yarışmalarımıza başvurular sürüyor. Aynı zamanda UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmak için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah bu süreçlerle şehrimizi Dünya’ya tanıtacağız” diye konuştu.

Yeni Eğitim Dönemi Hayırlı Olsun

Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmeyi istediklerini belirten Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimizde yetişen çok kıymetli yazarlarımız var. Vefat eden değerlerimize rahmet diliyoruz. Bugün çocuklarımızla okuma alışkanlığının kazanılması yönünde de dikkat çekmek istedik. Değerli yazarlarımızı ve kitaplarını ihmal etmeyelim. Bu vesileyle 2 Kasım’da eğitime başlayacak tüm öğrencilerimize kolaylıklar diliyorum. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek öğrencilerimize güzel bir dönem diliyorum. Bu vesileyle buluşmamıza katılan öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Herkes Zarifoğlu Okusun

Öğrencilerden Erva İspir, “Cahit Zarifoğlu’nun Yürek Dede ile Padişah isimli kitabı çok güzel. Herkese bu kitabı okumayı tavsiye ediyorum” ifadelerini kullanırken; Ali Eren Mimsin ise, “Cahit Zarifoğlu en sevdiğim yazarlardan bir tanesi. Herkesin Yürek Dede ile Padişah kitabını okumasını istiyorum. Bu kitap en sevdiğim kitaplardan biri oldu” dedi. Öğrenci yakınları ise düzenlenen programdan çok mutlu olduklarını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.

Haber videoları: