Buradasınız

Başkan Güngör: “Cephe İyileştirme Çalışmalarımız Devam Ediyor"

Çarşamba, 09.09.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör beraberinde Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve meclis üyeleri ile birlikte Tarihi Kapalı Çarşı’da Ayakkabıcılar Çarşısı ve Bezirgan Çarşısı ile Taşhan esnaflarını ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarihi Kapalı Çarşı’da bulunan ve kaybolmaya yüz tutmuş zanaatların yaşatılması gerektiğini ifade ederek bu konuda gerekenin yapılacağını söyledi.

Beraberinde Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve meclis üyeleri ile birlikte Tarihi Kapalı Çarşı’da esnafları ziyaret eden Başkan Güngör, sohbet ederek hayırlı işler dileklerinde bulundu.

Ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarihi Kapalı Çarşı’da cephe yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Başkan Güngör: “Zanaatları Yaşatmamız Gerekiyor”

Başkan Güngör yaptığı açıklamada: “Kadim bir medeniyete sahip şehrimizin tarihi ve kültürel mirasının ağırlıklı kısmı bu bölgede bulunuyor. Bu çarşımızın restorasyon ihtiyacı var ve bu çalışmayı, Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Belediyesi ve Anıtlar Kurulu ile birlikte yürütüyoruz. İlk çalışma olarak Tarihi Kapalı Çarşı’mızın ana caddeye bakan kısmında cephe iyileştirme çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımızda esnaflarımızı mağdur etmemek adına onlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaları gece yürütüyoruz.

Bu arada ziyaretler esnasında esnaflarımızın restorasyon yapılıncaya kadar yağmurlu havalarda su akıntısı, girişler ve kanallar konusu gündeme geldi, arkadaşlarımız gerekli notları aldılar ve gerekeni yapacaklar. Bu arada Dulkadiroğlu Belediyemiz Kalaycılar olarak bilinen sokakta bir sokak iyileştirme çalışması başlatıyor.

Bu çarşı bizim için çok önemli. El sanatlarımızın ağırlıklı kısmı burada. Kapalı Çarşımızda bulunan kaybolmaya yüz tutmuş zanaatları bulunduğu bu mekanı yaşatmamız gerekiyor. Bunları desteklememiz gerekiyor. Esnaflarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Geziye ilişkin bir değerlendirmede bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ise; “İki gündür Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’le birlikte Kapalı Çarşı’daki esnaf arkadaşları ziyaret ediyoruz. Malumunuz burası Kahramanmaraş’ımızın bir numaralı ticaret merkezi. Bu bölgede zaman zaman çeşitli restorasyonlar yapıldı fakat bakım, onarım gibi çalışma yapılması gereken bazı yerler de var. İnşallah bunlara yönelik çözüm odaklı çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Haber videoları: