Buradasınız

Ekinözü’nde Değerlendirme ve İstişare Toplantısı

Çarşamba, 03.06.2020

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Haziran ayı içinde 11 ilçede yapacağı Değerlendirme ve İstişare Toplantılarının ilkini Ekinözü’nde gerçekleştirdi.

11 ilçede gerçekleştirilecek olan İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ilki için Ekinözü’ne giden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör sabah saatlerinde Ekinözü İlçe Belediyesi’ni ziyaret ederek, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker’le bir araya geldi. Öğleden sonra saat 14:00’de başlayan İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na mahalle muhtarları, parti teşkilatları ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

 Bir buçuk yılın değerlendirilmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirilen İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın konusu, Büyükşehir Belediyesi’nin Ekinözü Belediyesi’yle işbirliği içinde planladığı çalışmalarda hangi aşamaya gelindiğidir. Toplantının açılış konuşmasında pandemi sürecinden olumsuz yönde etkilenmesine rağmen çalışmaların son sürat yürütüldüğünü belirten Başkan Güngör; “Bugün Ekinözü ilçemizdeyiz. Seçimler bir buçuk yıl geride kaldı. Bu süreyi yoğun bir şekilde geçirdik. Bir de pandemi sürecinden geçiyoruz. Bütün dünyayı çok derinden etkileyen, daha öncesinde herhangi bir bilginin olmadığı bir süreç bu. Haziran ayı itibariyle normalleşme sürecine girdik. Ama henüz bu tehlikeden kurtulmuş değiliz. İnşallah Rabbim bizi bir an önce bu süreçten kurtarır.” dedikten sonra, toplantının içeriğiyle ilgili; “Değerli muhtarlarım, biz ilçe belediyemizle en üst düzeyde kurduğumuz koordinasyon içinde hizmetleri götürmeye çalışıyoruz. Zaten büyükşehir olmanın mantığı da budur. Daha önce yaptığımız toplantılarda ihtiyaçları belirledik ve bunların giderilmesi için bir eylem planı yaptık. Haziran ayı boyunca, Ekinözü’nden başlamak üzere bütün ilçelerimizde bu süreci değerlendirme toplantıları düzenleyeceğiz. İlk toplantımız Ekinözü’nde. Bugün burada sizi dinlemek, birlikte istişare etmek için toplandık. Faydalı olacağını düşündüğüm bazı bilgileri sunmak istiyorum: Çocukluğumuzdan beri biliyoruz, buranın markası Cela İçmeleri’dir. Yani Ekinözü dediğimizde turizm, tanıtım ve yerel kalkınma açısından ilk önce bu içmeler akla gelir. Biz bu ilçemize ve şehrimize bugüne kadar hizmet vermiş bütün belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, bütün çalışanlara teşekkür ediyoruz. Şimdi sorumluluk bizde. Bu anlayış içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu, marka değeri olan içmelerin katma değerini nasıl daha yükseklere taşırız, nasıl buraya daha fazla ziyaretçi çekeriz diye çalışmalar yapıyoruz.”

Projeyi geliştirdik

“Ekinözü’nde kalkınma ajansımız DOĞAKA’yla beraber geliştirdiğimiz büyük bir projeyi uyguluyoruz. Seçimden önce buraya geldiğimde, incelemiş ve mevcut projenin geliştirilmesi gerektiğini söylemiştim. Bakın mali yapımızın çok kısıtlı olduğu bir süreç içerisinde bunu bir lütuf olarak da söylemiyorum. Olması gereken bu olduğu için söylüyorum. Önceki projede içmelerin şifalı suyu merkeze alınmış. Fakat burada hamam var, cilt sağlığı için yapılan havuz da var ama konaklama imkanı yok. Oysaki Ekinözü’ne geldiğimizde her zaman şu söyleniyor; insanlar buraya geliyor, yiyor, içiyor ama konaklayamıyor. Burada bir konaklama sorunu var. Sağlık Turizm Merkezi projemizin içinde konaklama yoktu. Projeyi değiştirdik. Bize ilave bir milyon civarında daha maliyet olmasına rağmen konaklamalı, hamamlı bir Turizm Sağlık Tesisi’ne başladık. Restoran kısmı da ekledik. Bu yeter mi, tabi ki yetmez dedik. Belediye oteli vardı. “Başkanım” dedi “burayı da konaklama için yapabiliriz.” Kullanılmaz halde bulunan eski binayı yıktık, yenisini yapıyoruz. Dedi ki; “Burada dükkan ihtiyacımız var.” 5 tane de dükkan yaptık. Bakın bu yatırımların maliyeti 4 trilyon liradır. Bunun büyük kısmını Büyükşehir, diğer kısmını da DOĞAKA destekliyor. İnşallah yeni sezonda burasını açmış ve hizmete sokmuş olacağız.”

Ekinözü’ne yapılan yatırımlar

 İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda Başkan Güngör, Ekinözü’ne birçok yatırımlar yaptıklarına dikkat çekerek: “Biz öncelikle yerleşim alanlarında sorunları yol, içmesuyu ve kanalizasyon olarak belirledik. Hizmet konusunda önceliğimiz bunlardır. Grup yollarında ciddi bir çalışma gerçekleştireceğiz. Ulaşımda standartları yükselteceğiz. Ekinözü ilçemizde yollarla ilgili ciddi bir sorun kalmayacak. Planlamamızı yapmıştık ama pandemi süreci çıkınca hazırladığımız planlamada biraz geri kaldık ama hazırladığımız plana sadık kalarak bu sene içerisinde başta grup yollarımız olmak üzere Ekinözü’nde yol sorunu bırakmayacağız. Burada bir Kent Meydanı ve dükkan düzenlemesine başladık. Aşağı içmelerde Kent Meydanı ve dükkan yapımı çalışmalarımız sürüyor. Bir aksilik olmaz ise 15-20 güne kadar hizmete sunacağız. Ekinözü ilçemizde bugüne kadar 30 bin metrekare parke döşemesi yapıldı. Kürtül yolunda eksiklikler giderildi. İçmesuyu ve kanalizasyon çalışmaları ile ilgili 13 Milyonluk yatırım programımız var. Bu bölgede tarım ve hayvancılıkla ilgili 1 Milyonluk destek sağladık. Ekinözü ilçemize yaklaşık 25 Milyonluk yatırım yaptık.” diye konuştu.

 

Başkan Güngör, daha sonra mahalle muhtarlarının taleplerini dinleyerek tek tek not aldırdı.

Haber videoları: