Buradasınız

“Orman Nefes ve Gelecek Demektir”

Pazartesi, 11.11.2019

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katılan Başkan Güngör, “Orman nefes demek, güzellik ve gelecek demektir. Daha yeşil bir Kahramanmaraş, daha yeşil bir Türkiye için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye genelinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” etkinliğine katıldı. Dulkadiroğlu Tomsuklu ağaç dikim alanında gerçekleştirilen programa Başkan Güngör’ün yanı sıra, Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Emin Mehmet Terzioğlu,Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dünya Rekoru

Törende bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, fidan dikiminde dünya rekoruna koştuklarını ifade ederek: “Bugün saat 11.11’de, 81 şehrimizde, 2023 noktada 11 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Daha yeşil bir Türkiye için ‘bugün fidan yarın nefes’ sloganıyla dünya rekoruna koşuyoruz. Kahramanmaraş’ımızda ise bugün 221 bin fidanı toprakla buluşturacağız” diye konuştu.

Kurumlara Teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Türkiye genelinde önemli bir proje hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından organize edilen etkinlikle 11 milyon fidan toprakla buluşuyor. Orman nefes demek, güzellik ve gelecek demek. Daha yeşil bir Kahramanmaraş, daha yeşil bir Türkiye için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirilen çalışmaya destek olan tüm kurumlara ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

221 Bin Fidan

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından fidan dikimine geçildi. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Vahdettin Özkan ve tüm katılımcılar fidanların dikimini gerçekleştirdi. Saat 11.11’de Kahramanmaraş’ta 221 bin fidan olmak üzere Türkiye genelinde 11 milyon fidan toprakla buluştu.