Buradasınız

Sağlıklı Toplum Sağlıklı Şehir

Cumartesi, 26.10.2019

Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Karaziyaret Mahallesi’nde kadınlar için sağlık taraması yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle Karaziyaret Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nde sağlık taraması yapıldı. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün eşi Leyla Güngör, Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan, İl Emniyet Müdürü’nün eşi Nahide İnci ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Büyükşehir Belediyesi’nin hibe ettiği mobil araçla kanser taramasının il genelinde yapıldığına dikkat çekti.

Farkındalık Çalışmaları Devam Edecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Eşi Leyla Güngör yaptığı konuşmada, “Bugün burada KETEM taramalarının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmek için bir aradayız. Sağlıklı Toplum Sağlıklı Şehir anlayışıyla bu tür etkinliklerin devam etmesi için gayret göstereceğiz. Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Vali Vahdettin Özkan’ın Eşi Dr. Ruhan Özkan ise kanserin birden fazla çeşidi olduğuna dikkat çekerek: “Kadınlarımız kontrollerini sürekli yaptırmalıdır. Hatta buradan gidince evinizde eşinize, dostunuza, konu komşunuza bunu anlatın ve onların da en kısa sürede bu taramadan geçirilmesine yardımcı olun” diye konuştu. Yapılan konuşmalarının ardından programa katılan kadınların sağlık taraması yapıldı.