Buradasınız

Fuarımız Her Yıl Daha da Gelişecek

Cumartesi, 26.10.2019

6. Kitap ve Kültür Fuarı’nı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Ünal, “Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum. İnşallah fuarımız her yıl daha da gelişecek” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 6. Kitap ve Kültür Fuarı’nı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’den fuar ile ilgili bilgiler alan Ünal, ardından kitap evlerinin stantlarını ziyaret etti. Vali Vahdettin Özkan’ın da yer aldığı ziyarette konuşan Ünal, Kahramanmaraş için önemli bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Her Şey Kahramanmaraş İçin

Ünal, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün kitap ve kültür fuarımız için farklı düşünceleri var. Önümüzdeki yıl fuarımız kültürel değerlerimizin yanı sıra şehrimizin gastronomisini de içine alacak şekilde daha geniş kapsamlı olacak. Bir fuardan ziyade bir festivale dönüşecek.  Bu şekilde olmasının Kahramanmaraş’ımız için daha iyi ve daha güzel olacağı kanaatindeyim” dedi.

Edebiyat, Tarih ve Kültür Şehri

Genel Başkan Yardımcısı Ünal, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla Kahramanmaraş’ımızı Edebiyat Şehri yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde Kahramanmaraş’ımızın bir Edebiyat Şehri olması yeterli değil, tarihi dokusunun da korunması son derece önemli. Tarihi dokusunun yanı sıra son zamanlarda son derece ihtiyaç duyduğumuz Mimari Kent Rehberi. Yani şehrin mimari dokusunu muhafaza edecek ve bundan sonra şehrin mimarisini bir rehber niteliğinde büyükşehir belediyemiz başlatmış durumda. İnşallah 2023 yılına kadar Kahramanmaraş’ımız hem bir edebiyat, hem bir tarih hem de bir kültür şehri olarak anılmaya başlanacaktır” ifadelerini kullandı.