İlk Yardım Hayat Kurtarır

Perşembe, 12.09.2019

Büyükşehir Belediyesi kursiyerlerine Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi işbirliğiyle ilk yardım eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi arasında yapılan protokol kapsamında Maraş Oyuncakları Atölyesi’ndeki kursiyerlere ilkyardım eğitimi verildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimde Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi Personeli Sağlık Uzmanı Fatma Kaya tarafından ilk yardımın önemine değinildi.

Uygulamalı Eğitim

Kursiyerlere uygulamalı olarak ilk yardım tekniklerini gösteren Kaya, “İlk yardım hayat kurtarır. Bu eğitimimizle kursiyerlerimiz de ilkyarım noktasında önemli bilgileri öğrenmiş olacaklar” ifadelerini kullandı. Türk Kızılay’ı “Dünya İlk Yardım Günü” etkinlikleri kapsamında “Ayrımcılık ve Dışlanma Yapmadan Herkes için İlk Yardım” temasıyla yılın ilk altı ayında 184 bin kişiye ilk yardım eğitimi verdi.

Haber videoları: