Buradasınız

BÜYÜKŞEHİR’DEN FARKINDALIK EĞİTİMİ

Cuma, 17.05.2019

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi engelliler haftası münasebetiyle programlarını hızla devam ettiriyor.

Engelliler haftası kapsamında bir takım programlar düzenleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi iş birliğiyle ortak bir program düzenlediler. Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezinin konferans salonun da gerçekleşen konferansa Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Kahramanmaraş Eğitim Merkezi Başkanı Savcı Bülent Delibalta ve Kurum Öğretim üyeleri, personelleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam katılım sağladılar.

Konferansı gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi personeli Sosyolog Batuhan Cuma Bal ilk olarak engelliliğin tüm dünyanın ortak konusu olduğu ve bu yüzden 10-16 Mayıs tarihleri arası tüm Dünyada Engelliler Haftası olarak bilinmekte ve kutlanmakta olduğunu söyledi.

 Konferansta ilk olarak Engellilik nedir diyerek konuya dikkat çeken daha sonra Engelli vatandaşlarımızın yaşamış olduğu sorunları paylaşan Sosyolog Bal: “Biz insanlar biraz daha duyarlı ve sağduyulu olmalıyız. Şunu her zaman bilmek ve unutmamak gerekir sonuçta hepimiz birer Engelli Adayıyız. Otoparklarda engelli vatandaşlar için yapılan park yerlerinin işgal edilmemesi, Asansörlerde ve yürüyüş merdivenlerinde onlara karşı duyarlı olmalı ve öncelik tanımalıyız, Engelli vatandaşlarımızla konuşurken kelimeleri özenle seçmeli onları dikkatli bir şekilde dinlemeliyiz” dedi. Sosyolog Batuhan Cuma Bal: “Görme engelli bir bireye yardımcı olmak ve iletişim kurmak için öncelikle kendinizi tanıtın ve onun yardıma ihtiyacının olup olmadığından emin olun. Gerçekten yardıma ihtiyacı varsa kurmuş olduğunuz iletişim sayesinde görme engelli birey sizin kolunuza girmiş bir şekilde karşıya geçebilirsiniz. Güven ortamını oluşturmak çok önemli” diyerek sunumu sonlandırdı.