Buradasınız

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl Dönümünde Şehitler Dualarla Yâd Edildi

Pazartesi, 18.03.2024

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen programlara katılan Başkan Güngör, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm ecdadımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor; bu mukaddes topraklar uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, tazimle yâd ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlenen programlara katıldı. Anma programı, Şeyh Adil Mezarlığı’ndaki şehitlikte başladı. Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Şehitlik Anıtı’na çelenk sundu. Şehir protokolünün de yer aldığı programda heyet, şehitleri kabirleri başında dualarla yâd ederek mezarlarına karanfil bıraktı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Çanakkale Geçilmez” adlı gölge oyunu, oratoryo gösterisi ve zeybek oyunu ile sona erdi.

Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Yâd Ediyoruz

Anma programının ardından değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugün, tarihimizin dönüm noktalarından 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm imkânsızlıklara rağmen kazanılan bu zafer, Milli Mücadelemizin başlangıcında ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda kilit rol oynamıştır. Çanakkale’deki bu ruh; Maraş’ın Milli Mücadelesinde, 15 Temmuz’da, 30 Ağustos’ta ve daha nice kırılma noktasında canlanan ve milletimizin makûs talihini değiştiren ruhtur. O ruh içimizde yaşadığı müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm ecdadımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor; bin yıldır üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklar uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, tazimle yâd ediyorum” cümlelerini kaydetti.