Büyükşehir, Azerbaycan Bulvarı’nı Yeniliyor

Pazartesi, 04.12.2023

Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerinde başlattığı yenilemelerini sürdürüyor. Azerbaycan Bulvarı’nda refüj düzenleme ve yaya yolu imalatlarının ardından asfalt yenileme çalışmalarına başlandı.

Yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda bir yandan kalıcı konut ve köy evlerinin inşası devam ederken bir yandan da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Şehir Tasarım Projesi hızla yükseliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi de bu çerçevede 6 Şubat depremlerinde merkezde yıkımın en yoğun olduğu ana caddelerde başlattığı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Azerbaycan Bulvarı’nda tamamlanan orta refüj düzenleme ve yürüyüş yollarının imalatının ardından asfalt yenilemelerine de başladı. Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalarla caddenin asfaltı baştan uca yenileniyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada; şehir merkezinin ana güzergahları Trabzon Caddesi, Hükümet Caddesi, Azerbaycan Bulvarı ve Zübeyde Hanım Bulvarı’nı kapsayan proje çerçevesinde yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki arterler refüj, yaya yolu ve asfaltıyla tamamen yenilenecek.

Haber videoları: