Buradasınız

3. Bertiz Masere Günleri’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Cumartesi, 21.10.2023

Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Bertiz Masere Günleri’nin açılış programı gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen festivalde, coğrafi işaret tescilli Bertiz Kabarcık Üzümü’nden yapılan pekmez ve un sucuğu, bastık gibi ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Bertiz Kültür Vakfı, Bertiz Spor Kulübü, Bertiz Karamanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Beşenli Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Bertiz Masere Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hanifi Toptaş’ın yanı sıra; milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, alanda kurulan stantlarda coğrafi işaret tescilli Bertiz Kabarcık Üzümü’nden yapılan pekmez ve un sucuğu, bastık gibi ürünlerin tanıtımı yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açılış programında misafirlere Hapısa Tatlısı, şire, pekmez, pestil ve cevizli sucuk gibi lezzetler de ikram edildi. Programın açılış konuşmasını yapan Bertiz Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Eryılmaz, 3. Masere Günleri programının anlam ve önemine değinerek programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yöresel Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz

3. Bertiz Masere Günleri açılış programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hanifi Toptaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak yöresel lezzetlerimize, değerlerimize, zenginliklerimize daima sahip çıkıyoruz. Bertiz bölgesi de şehrimiz için son derece önemli bir alan. Konumu ve iklimi itibariyle yetiştirilen ürünlerle tarımımıza katkı sağlayan bölgelerin başında geliyor. Geçtiğimiz hafta Budaklı Mahallesi’nde düzenlenen Bağ Bozumu etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanımız, Bertiz Kabarcık Üzümü’nün tescillendiğini müjdelemişti. Bertiz Kabarcık Üzümümüz 26. coğrafi işaretli ürünümüz oldu, hayırlı olsun” cümlelerini kaydetti.