Buradasınız

Kahramanmaraş Bertiz Kabarcık Üzümü Tescillendi

Çarşamba, 18.10.2023

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuruyla Kahramanmaraş Bertiz Kabarcık Üzümü’nün tescilinin alındığını müjdeleyen Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Şehrin yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatlarını koruyarak ulusal ve uluslararası arenada tanıtımını sağlamak için tescil başvurularını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi; çok uzun yıllardır üretimi yapılan ve tarım ekonomisinde önemli bir paya sahip olan Kahramanmaraş Bertiz Kabarcık Üzümü’nün tescilinin alındığını duyurdu. Daha çok sofralık olmakla birlikte şıralık, pekmezlik ve kurutmalık olarakta kullanılan Bertiz Kabarcık Üzümü; KSÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü iş birliği ve Tarım İl Müdürlüğü destekleriyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan başvurunun ardından Türk Patent ve Marka Kurumunca hazırlanan 159 Sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni'nde yayımlanarak şehrin marka değerleri arasındaki yerini aldı.

Başkan Güngör; “Coğrafi İşaretli Ürünlerimizin Sayısını Artırıyoruz”

Bertiz Budaklı Mahallesi’nde katıldığı Bağ Bozumu etkinliğinde tescil haberini müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Kahramanmaraş’ımızın 25 tane coğrafi işaret tescilli ürünü bulunuyor. Türk Patent ve Marka Kurumu’na yaptığımız başvurunun ardından Bertiz Kabarcık Üzümü’nün coğrafi işaret tescilini aldık. Böylece tescilli ürün sayımız 26 oldu. Şehrimize hayırlı olsun. Yöresel lezzetlerimize ve geleneksel el sanatlarımıza sahip çıkarak coğrafi işaret tescilli ürünlerimizin sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” cümlelerini kaydetti.