Buradasınız

Başkan Güngör’e Uluslararası Kuruluşlardan Ziyaret

Cumartesi, 18.03.2023

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem dolayısıyla geçmiş olsun ve taziye dileklerini iletmek için şehre gelen uluslararası kuruluş temsilcilerini makamında ağırladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir dizi ziyarette bulunmak üzere şehre gelen Avrupa Birliği Delegasyon Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Topluluğu İnsani Yardım Bürosu Türkiye Ofisi Başkanı Devrig Velly, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Büyükelçi Lazar Comanescu ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Meydana gelen deprem dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini ve taziyelerini ileten heyete Başkan Hayrettin Güngör de nazik ziyaretleri için teşekkür etti. Ziyaretlerde, depremin yaralarını sarmak için hayata geçirilen ve planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Çalışmalara İlişkin İstişarelerde Bulunduk

Ziyaretlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Öncelikle nazik ziyaretleri için tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Depremin ilk gününden itibaren şehrimize birçok ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli yardımlar gönderildi. Bu noktada misafirlerimizle de depremin yaralarını sarmak ve şehrin tekrar ayağa kaldırılması noktasında gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunduk. Sağ olsunlar onlar da desteklerin devam edeceğini belirtti. Bu zor süreçte yanımızda olan, desteklerini eksik etmeyen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş İçin Elimizden Geleni Yapacağız

AB Delegasyon Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut ise yaptığı açıklamada, “20 Mart 2023 tarihinde Brüksel’de yapılacak olan Donörler Konferansı’nda depremden etkilenen şehirlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve ortaya çıkan yeni taleplerinin giderilmesi için tüm üye ülkeler bir araya gelecek. Biz de Kahramanmaraş’ın acil önceliklerini iletip, AB’den gerekli desteği alması için elimizden geleni yapacağız” cümlelerini kaydetti.