Buradasınız

Kültür Yayınları’ndan ‘Safahat Şairi Mehmet Akif Ersoy’ Kitapseverlere Tanıtıldı

Salı, 02.08.2022

Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’na kazandırılan Safahat Şairi Mehmet Akif Ersoy adlı kitabın tanıtım programı gerçekleştirildi. Etkinlikte Yazar Duran Boz ve Doç. Dr. Selim Somuncu, yeni eser hakkında kitapseverlere bilgiler aktardı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültür envanterini zenginleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Yazar Duran Boz ve Doç. Dr. Selim Somuncu tarafından hazırlanarak Kültür Yayınları’na kazandırılan ‘Safahat Şairi Mehmet Akif Ersoy’ adlı eserin tanıtım programı gerçekleştirildi. Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi’nde gerçekleştirilen programda Yazar Duran Boz ve Doç. Dr. Selim Somuncu, kitapseverlerle bir araya geldi. Kültür sanat dostlarının yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen programda Boz ve Somuncu, Safahat Şairi Mehmet Akif Ersoy adlı eser hakkında katılımcılara bilgiler aktardı ve kitabı okurlar için imzaladı.

Mehmet Akif’e Kulak Vermek

Kitap tanıtım programında kitapseverlerle bir araya gelen Yazar Duran Boz, “Mehmet Akif, Türkiye’yi aşan bir coğrafyanın sesi olarak dünyaya iz bırakan bir insan. Mehmet Akif, adeta bir fotoğrafçı edasıyla manzaralar, insan suretleri biriktiriyor. Toplumun mevcut ahvalini incelemek için düşüşün, sarsılışın, yıkılışın fotoğrafını çekiyor. Bu fotoğrafta aslında bütün coğrafyanın renklerini, tonlarını görmesek de bu fotoğrafta bütün coğrafyanın sıkıntısını, acısını, bunalımını görebiliyoruz. Akif, çığlık atmaktan ziyade bir ses ve söz bırakan, bıraktığı sesin ve sözün pişirilmesine, olgunlaşmasına azami gayret eden, yapmacıktan uzak, sade bir hayatın sahibi olan ve ilkelerinden vazgeçmeyen bir insan fotoğrafı olarak karşımıza çıkıyor. Mehmet Akif, geçmiş zamanı, şimdiki zamanı ve gelecek zamanı harmanlayarak bizlere bir ideal bırakıyor. Akif’in sözüne kulak vermek hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu noktada üzerinde en fazla çalışma yapılan şairin Mehmet Akif olması tesadüf değildir” diye konuştu.

Yazılması Gerekenler Hala Yazılmadı

Programda konuşan Doç. Dr. Selim Somuncu, “Öncelikle bu kitabımızın hayata geçirilmesi noktasında bizleri destekleyen Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Bu eseri oluştururken Mehmet Akif Ersoy ile ilgili ne yazılabilir, yazılabilecek ne kaldı diye düşündüm. Yazacak pek fazla bir şey kalmadı, her şey kaleme alındı ön kabulüyle yola çıkmıştık ancak işin içine girince Akif’le ilgili aslında yazılması gerekenlerin hala yazılmadığını fark ettik. Kitabımızda pek çok yazar ve şairimizin eserleri yer alıyor. Eserimizin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerimiz Hız Kesmeden Devam Edecek

Şehirde kültür sanat etkinliklerinin hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, “Büyükşehir Belediyesi olarak şiir ve edebiyatın şehri olan Kahramanmaraş’a yakışır kültür sanat etkinlikleri düzenlemeye gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na şiir ve edebiyat alanında dâhil edebilmek için çalışmalarımız artarak devam ediyor. Kültür Yayınlarımıza yeni eserler kazandırıyoruz. Önümüzdeki süreçte de etkinliklerimiz hız kesmeden devam edecek” diye konuştu.

Haber videoları: