Buradasınız

Başkan Güngör, berber/kuaför esnafını ziyaret etti

Pazartesi, 11.05.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, iki ay aradan sonra yeniden hizmete açılan kuaförleri ziyaret ederek, destek amaçlı sperlik maske, eldiven, kolonya gibi koruyucu malzemeler hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, koronavirüs tedbirleri kapsamında 22 Mart’ta geçici süreliğine faaliyetleri durdurulan berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin, yeniden açılması ve faaliyete geçirilmesi üzerine, hem destek vermek, hem de önlem kurallarını hatırlatmak için erkek kuaförlerini ziyaret ederek, esnafla ve hemşehrimizle sohbet etti.

“Hemşehrilerimizin sağlığı için…”

Büyükşehir Belediyesi’nin koronavirüs salgınını engellemeye yönelik yaptığı çalışmalara dair basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Güngör; “Pandemi sürecinde, şehrimiz için, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetimizin, sayın valimizin liderliğinde yerel yönetimlerimizin aldığı tedbir amaçlı kuralların, yerli yerince ve usulünce uygulanması noktasında çalışmalar yürüttük. Şehrin baştan sona dezenfekte edilmesi; toplu taşımada maske dağıtımı, dezenfektan kutularının konulması; sokağa çıkma kısıtlamalarının yapıldığı günlerde ekmek üretimi ve dağıtımı; 65 yaş üstü hemşehrilerimizin market ihtiyaçlarını gidermek; tedbirlerden etkilenen ihtiyaç sahiplerini belirleyip, gıda desteğinde bulunmak; süreç içinde su kesintisi yapmamak;  belediyemize bağlı dükkanların kira bedellerinde %50 indirime gitmek; sokak hayvanlarını unutmayıp, onlar için muhtelif yerlere su ve mama bırakmak gibi daha birçok çalışmayı belediyemiz bünyesinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz.”

760 esnafa koruyucu malzeme

İfadelerinde umut verici gelişmelerin olduğunu belirten Başkan Güngör, sürecin devam ettiğini, tedbir kurallarına daha çok hassasiyet gösterilmesi gerektiğini şu şekilde ifade etti; “Bugün kuaför ve berber dükkanlarının yeniden hizmete açılması göstermektedir ki pandemiye karşı yürüttüğümüz mücadelede ilerleme kaydediyoruz. Normalleşmeye yönelik ülke genelinde umut verici gelişmeler meydana geliyor. Fakat süreç henüz neticelenmiş değil. Kesinlikle tedbirleri elden bırakmamamız gerekiyor. Şehrimizde berber, kuaför ve güzellik salonlarının yeniden açılmasından duyduğum memnuniyeti burada ifade etmek istiyorum. El ele verdiğimiz zaman, pandemi süreci gibi zor günleri daha kolay atlatacağımıza yönelik inancım tamdır. İnşallah kısa süre içinde, şehrimizde hizmet veren diğer işletmeler de açılacak, hayatımız bütünüyle normale dönecektir. Hem destek olmak, hem de önlemleri hatırlatmak amacıyla 760 kuaför esnafımıza koruyu maske, kolonya, eldiven ve sperlik maske dağıtımı yapıyoruz. Hepsine hayırlı işler diliyorum. Esnaflarımızın hepsinden, kendilerinin ve müşterilerinin sağlıkları için, kurallara üst düzeyde dikkat göstermelerini rica ediyorum.”

Haber videoları: