Buradasınız

Başkan Güngör gündemi değerlendirdi

Cumartesi, 18.04.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, halk ekmek fabrikasında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, halk ekmek fabrikasında incelemelerde bulundu. Hemşerilerimizin ekmek konusunda mağduriyet yaşamaması için gayret ettiklerini ifade eden Başkan Güngör, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Mesafeye Dikkat Edelim

Gündeme ilişkin bir değerlendirmede bulunan Başkan Güngör, koronavirüsle mücadelede en etkili yöntemin sosyal mesafeyi korumak olduğuna dikkat çekerek: “Dünya korona virüs salgınıyla ciddi bir mücadele içerisinde. Ülkemizde de hükümetimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çok ciddi tedbirler alıyor ve almaya da devam ediyor. Türkiye’nin sağlık alt yapısı ve yönetim becerisinin bu süreçte ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Biz de illerde yerel yöneticiler olarak bu süreçte hükümetimizin almış olduğu tedbirleri sayın valimizin koordinasyonunda etkili bir şekilde yürütmeye gayret ediyoruz. Bu manada birçok tedbirler aldık ve bunları da uyguluyoruz. Geçen hafta Cumartesi, Pazar sokağa çıkma yasağı getirildi bu hafta sonu da aynı uygulama devam ediliyor. Çünkü sağlık otoritelerinin ifade ettiğine göre bu süreçte bu salgınla mücadelede en etkili yöntemin sosyal mesafeyi koruma ve izolasyon olduğu ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek Fabrikamız tam kapasite ile çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Halk ekmek Fabrikasında incelemelerde bulunan Başkan Güngör: “Belediyemizin Halk Ekmek Fabrikasının yaklaşık 40 bin günlük ekmek üretme kapasitesi var. Normalde Pazar günleri çalışılmıyor idi ama bu süreçte de geçtiğimiz haftada ve bu haftada belediye halk ekmek fabrikamız cumartesi, Pazar tam kapasite ile çalışmaya devam ediyor ve üretim kapasitesini de 55 bin sayıya ulaştırmış durumda. Hem fırıncı esnafımız hem de belediye halk ekmek fabrikamız bu süreç içerisinde hemşerilerimizin ekmek ihtiyaçlarını giderme yönünde yoğun bir gayret sarfediyor. Bu manada hiçbir sıkıntı yaşanmıyor. Halk ekmek fabrikası olarak 77 noktada satış büfelerimiz var bunlar aracılıyla hemşerilerimize hizmeti sürekli bir şekilde yerine getiriyoruz” dedi.

Hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak

Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerine dikkat çeken Başkan Güngör: “ Geçen hafta ihtiyaç sahibi hemşerilerimize 4 bin civarında ekmek desteğinde bulunduk. Bu haftada bu sayıyı 6 bine çıkarttık. Muhtarlarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize 6 binden fazla ekmeği ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Bu konuda ihtiyaç olduğunda her zaman bu sayıyı arttıracağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle, talimatıyla bu süre içerisinde hiç kimsenin aç ve açıkta kalmayacağını özellikle ifade etmek istiyorum. Bu süreçte alınan tedbirlerden etkilenen tabi ki hemşerilerimiz oluyor. Sosyal hizmetler birimimiz tarafından tespit ettiğimiz 10 binden fazla hemşerimize gıda desteğinde bulunuyoruz. Bu ilçe belediyelerimiz, muhtarlarımız aracılıyla tespit ettiğimiz hemşerilerimize  bu yardımlarımız tamamına yakının ulaştığı tahmin ediyorum.  Birkaç gün içerisinde de ulaşmayan yer kalmayacak. Süreç içerisinde bu ve benzer ihtiyaçları olan muhtarlarımız, ilçe belediye başkanlarımız 153 nolu belediyemizin destek hattına müracaat etmeleri halinde de bu desteklerimiz sürekli devam edecek” diye konuştu.

Denetimlerimiz devam ediyor

Gündeme ilişkin görüşlerini ifade eden Başkan Güngör sözlerine şöyle devam etti: “Süreçle ilgili birçok tedbirler aldık. Her belediyemizin yapmış olduğu gibi Türkiye’de ama belki şehrimize özgü bazı tedbirleri de bir kez daha ifade etmekte fayda gördüğümü burada belirtmek istiyorum. Birincisi temizlik hizmetlerini hiç aksatmadık. Yoğun bir şekilde hem ilçe belediyelerimize koordinasyon içerisinde hem valiliğimizle, sağlık birimlerimizle koordinasyon içerisinde bu süreçte gerçekten hijyen konusunda ekiplerimiz son derece öz veriyle çalıştı. Aynı şekilde zabıta birimimiz, sosyal hizmetler ve diğer arkadaşlarımız da denetim konusunda yine emniyet teşkilatımızla koordinasyon içerisinde yoğun bir çaba gösterdiğini görüyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarıma yürekten bu manada teşekkür ediyorum.”

Toplu Taşıma Esnafımıza Desteğimiz Sürecek

Kamu hizmetlerinden birisinin de toplu taşıma hizmetine olduğuna değinen Başkan Güngör sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu süreçte en önemli kamu hizmetlerinden biri de toplu taşıma hizmetleridir. Bunları da aksatmadan yerine getirdik ve Kahramanmaraş’ta toplu taşıma hizmetlerinin %95 özel halk otobüsleri tarafından yerine getiriliyor. Bu esnafımız son derece özverili bir şekilde bu süreçte hiçbir şekilde bu hizmeti aksatmadan yerine getirdi. Bu süreçte bu esnafımızın yolcu sayısında azalma nedeniyle, yolcu kısıtlaması nedeniyle bir de ücretsiz binişlerin artması nedeniyle zararlar oluştu. Dün yaptığımız meclis toplantısında da aldığımız kararla toplu taşıma esnafımızın bu zararları telafi etme yönünde desteğimizi inşallah devam edecek. Aynı şekilde belediyemizin mülkiyetinde bulunan iş yerlerindeki esnafımıza da alınan tedbirler çerçevesinde kapanmış olan yerlerde bu sene içerisinde kira bedelini almıyoruz. Açık olan iş yerlerinden ise kira bedelinin yarısını almıyoruz. Onlara da bu müjdeyi buradan vermek istiyorum.”

Kesintisiz Su Hizmeti sunuyoruz

Bu süreçte en önemli kamu hizmetlerinden birisinin de su hizmeti olduğunu ifade eden Başkan Güngör sözlerini şöyle tamamladı: “Aynı şekilde su hizmetleri de tabi ki bu süreçte çok önemli ve bu sürecin en önemli kamu hizmetlerinden biri kesintisiz yürütülmesi gereken hizmetlerden birinin su hizmetleri olduğunu biliyoruz. Türkiye’de 30 büyükşehir içerisinde 23 belediyemizden daha ucuz su hizmeti verdiğimizin altını bir kez daha çizerek buradan ifade ediyorum. Yine alınan tedbirler çerçevesinde hiç kimsenin borcundan dolayı suyunu kesmiyoruz. Fatura da göndermiyoruz ve bu süreç içerisinde kesintisiz su hizmetini de sunmaya devam ediyoruz.

Ben bu sürecin inşallah devletimizle, milletimizle hep birlikte, kurumlarımızla birlik beraberlik içerisinde inşallah bu süreci aşacağımıza yürekten inanıyorum.”