Buradasınız

Haydi Çocuklar Kütüphaneye

Perşembe, 05.03.2020

Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği çocuk kütüphanesi projesi ile çocukları kitaplarla buluşturmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başlattığı yeni bir uygulama ile kütüphaneye gitme imkânı olmayan çocukları okullarından servislerle alıp, öğretmenleri eşliğinde Necip Fazıl Kültür Merkezi’ndeki Çocuk Kütüphanesi’ne getiriyor.

Okuma Saati ve Masal Zamanı

Okullarından alınarak kütüphaneye getirilen çocuklara burada çeşitli kitaplar veriliyor. Aynı zamanda kütüphaneye üye olmak isteyen çocukların kaydı yapılarak ödünç kitap almalarına imkan tanınıyor. Çocuklara, bir saatlik kitap okumanın ardından çay ve simit ikram edilerek çeşitli masallar anlatılıyor. Masal anlatımının ardından çocuklarla sohbet ediliyor; anlatılan masallarla alakalı sorular yöneltilerek çocukların cevaplaması sağlanıyor. Programın sonunda ilim, bilim, astronomi, fen ve matematik alanlarında isim yapmış değerli Türk büyüklerini anlatan animasyon filmleri izletiliyor.

Bu program kapsamında Aksu İlkokulu ve Beyoğlu Kemal Paşa İlkokulu öğrencileri Necip Fazıl Halk Kütüphanesi’ndeki Çocuk Kütüphanesi bölümüne götürülerek kitaplarla buluşmaları sağlandı.

Programdan oldukça memnun olan öğrenciler bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.