Buradasınız

Maraş İşi ve Maraş Filesi Göz Kamaştırdı

Salı, 18.02.2020

Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla yapılan “Maraş İşi ve Maraş Filesi Defile ve Sergisi” konukların beğenisini kazandı.

Kurtuluşun 100. Yılı dolayısıyla Kahramanmaraş’ın tarihi, geleneksel el sanatları ve edebiyatçılarına dair programlar düzenlenmeye devam ediyor.  Kahramanmaraş Olgunlaştırma Enstitüsü, Sevim Şirikçi Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Nakkaş Kahramanmaraş, Nil Çeyiz, Sema Tekerek ve Gülsaray Çeyiz Evi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Maraş İşi ve Maraş Filesi Defile ve Sergisi” davetlilerin beğenisini topladı.

Programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör kahraman şehrin her alanda olduğu gibi el sanatlarında da çok kıymetli kazanımlara sahip olduğunu ifade ederek Büyükşehir Belediyesi olarak bunların tanıtılması ve yaşatılması noktasında çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Kahramanmaraş’ta ağırladıklarını hatırlatan Başkan Güngör konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımıza takdim ettiğimiz iki hediyemizde de Maraş işi ve kadınlarımızın el emeği göz nuru vardı. Kendilerini tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanımız son derece beğendi ve ‘Bunları kargoya vermeyin özel olarak gönderin. Ben bunları külliyede özel yerde sergileyeceğim’ dedi, bu da bize büyük onur verdi.”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Fuaye Salonunda gerçekleştirilen Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu İlçesi Kaymakamı Kadir Okatan, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Türkoğlu İlçe Belediye Başkanı Osman Okumuş, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanifi Öksüz’ün de katıldığı açılış programında ustaların ve öğrencilerin el emeği göz nuru Maraş işi elbise, gelinlik, bindallı ve abalar mankenler tarafından podyumda tanıtıldı.