Buradasınız

Kahramanlık Destanı Yazan Bir Şehrin Evladısınız!

Pazartesi, 13.01.2020

100. yıl kutlama etkinliklerinde birbirinden değerli tarihçiler Kahramanmaraşlı çocuklara milli mücadele ruhunu hissettirirken, Etkinlik Tırı ile yapılan gösterimler miniklere atalarını anlatıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde gerçekleştirilen 100.yıl etkinlikleri şehrin her köşesinde devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında Dr. Mustafa Edip Çelik, İMKB Doğukent Ortaokulu’nda öğrencilere 12 Şubat ruhunu anlattı. Kurtuluş mücadelesi hakkında bilgiler veren Çelik, “Milli Mücadelenin 100.yılındayız. 1920 yılında Maraş'ta yaşanan kahramanlık destanı, Kurtuluş Savaşı için çok önemli bir yere sahip. Bu destan Anadolu'da diğer şehirlere de örnek teşkil etmiştir. Siz gençler Milli Mücadele’nin ilk kurşununun sıkıldığı şehirde yaşıyorsunuz. Milli Mücadele’nin ilk zaferinin yaşandığı şehirdesiniz. Çok özel bir şehirde yaşıyorsunuz. Kahramanlık destanı yazan bir şehrin evladısınız. Bununla gurur duymalısınız.” dedi.

Diğer konuşmacı Serdar Yakar ise Sergentepe Ortaokulu ve Şehit İdari Ateşe Galip Özmen M.T.A.L.’de öğrencilere kurtuluş mücadelesinden kesitler anlattı.

Etkinlik Tırı Nurhak'ta

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı kapsamında ilçeleri gezmeye devam eden Etkinlik Tırı’nınbugünkü durağı Nurhak oldu.

Kahramanmaraş ve ülke tarihinin anlatıldığı Etkinlik Tırı’nı ziyaret eden Nurhaklı çocuklar kahramanlık destanını anlatan filmleri büyük bir heyecan içinde izledi.