Buradasınız

Büyükşehir’den Beyaz Baston Desteği

Cuma, 10.01.2020

Büyükşehir Belediyesi 7-14 Ocak Dünya Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Elbistan’da gönüllere dokundu. Başkan Güngör, görme engelli vatandaşların en tabii ihtiyacı olan beyaz bastonları hediye etmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 7-14 Ocak Dünya Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Elbistan Altı Nokta Körler Derneği’nde beyaz baston hediye etti. Dernek binasında gerçekleşen ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dernek Başkanı Hasan Kalyoncu ve üyelerle bir araya gelerek sohbet edip beyaz baston hediye etti.

Taleplerimizi Yerine Getirdi

Elbistan Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Hasan Kalyoncu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör Bey’i makamında ziyaret ettiğimizde kendisine taleplerimizi iletmiştik. Sağolsun bugün kendileri bizleri ziyaret ederek bütün üyelerimize birer adet beyaz baston hediye ettiler. Bu beyaz bastonlar bizim için hayati önem arz ediyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah başkanımızla daha başka programlarda da birlikte olmak dileği ile Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Sürücü ve Esnaflara Seslendiler

Dernek üyeleri ise aldıkları hediyeden dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ederek: “Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza bu anlamlı hediyeden dolayı teşekkür ediyoruz. Burada esnaflara ve sürücülere de ayrıca seslenmek istiyoruz. Elimizde bu bastonu gören sürücüler lütfen bize korna çalmasınlar, yol versinler. Esnaflarımız da özellikle kaldırım üzerinde bulunan sarı levhaları kapatmasınlar. Bizler bu bastonla o sarı levhalar yardımı ile kimseye muhtaç olmadan yürüyoruz. Ama üzerine eşya falan konulduğunda veya kaldırıma araç park edildiğinde istenmeyen kazalara maruz kalıyoruz” diye konuştular.

Engelsiz Yaşam Merkezi’ni Kuracağız

Daha sonra burada bir açıklamada bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “Öncelikle çok teşekkür ediyorum. Ben planlı ziyaretlerden ziyade ansızın ziyaretleri daha çok seviyorum. Hasan Başkan yanımıza gelmişti, bize taleplerini dile getirmişti, o zaman biz de kendisine yardımcı olacağımızı ifade etmiştik.Talepleri, en doğal, en temel ve en zaruri ihtiyaçları olan beyaz bastondu. Bugüne nasip oldu. Bugün bunları teslim etme imkanı bulduk. Hayırlı olsun. Hem Elbistan belediyemiz hem de Büyükşehir belediyemiz elbirliğiyle onların buradaki ihtiyaçları neyse, bunları da gidermeye çalışıyoruz. Bu süreçte daire başkanı arkadaşlarımız ciddi çalışmalar yapıyorlar, onlara da teşekkür ediyoruz, çünkü bu bir ekip işi. Engelli hemşehrilerimizle yapacağımız hiçbir şeyin maddi bir değeri yok. Ne yapsak onlar için azdır. Bu manada da şu ana kadar yapılanlar var ama yetmez. Başta toplu ulaşım, parklar, yollar, caddelerde ulaşım gibi belediye hizmetlerinden başlamak üzere engelli vatandaşlarımız için şehrin yaşam kalitesini yükseltmemiz lazım. Burada da ilçelerimizde önemli mesafeler kat edilmiş ama halen eksiklerimiz var, bunlar da dile getirildi, eksiklikleri adım adım inşallah gidereceğiz. Bir de, seçim sürecinde vadettiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezi diye bir çalışmamız var. Bunu Onikişubat ilçemizden başlamak üzere diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de bu mekanları çoğaltarak bu hemşehrilerimizin daha iyi vakit geçireceği, hayat standartlarını yükselteceği imkanları şehrimize kazandıracağız. Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu manada ihtiyaçları olursa ki bu baston vesaire olur, bunları hiçbir çekince koymadan, takviye edeceğiz, ihtiyaçlarını karşılayacağız; çünkü bu, hemşehrilerimizin çok temel ve hayatını kolaylaştıran bir alet. Tabi her şeyi çözmese de, hakikaten beyaz baston çarşı-pazar ve seyahatlerde çok büyük kolaylıklar sağlıyor, bunu gördük, biz de mutlu olduk. Bu vesileyle Engelliler Derneği başkanına ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Başkan Güngör açıklamaların ardından 60 civarında beyaz bastonu görme engelli dernek üyelerine hediye etti.

Haber videoları: