Buradasınız

100. Yıl Anısına Üç Farklı Yarışma

Salı, 07.01.2020

Büyükşehir Belediyesi tarafından 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “100. Yılda 12 Şubat Ruhu” temalı şiir ve resim yarışmalarına başvurular başladı.

Konusu “100. YILDA 12 ŞUBAT RUHU” olan üç yarışma da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde yürütülen Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye genelinden, şartlara uygun olan herkesin başvuruda bulunabileceği ikisi şiir, biri resim olmak üzere üç farklı yarışma düzenleyerek 100. Yıl Etkinliklerini Türkiye’nin diğer şehirlerine de taşımayı hedefliyor.

Lise Öğrencileri için Şiir Yarışması

 “100. Yılında Kahramanmaraş İstiklal Ruhu” temalı yarışmayla temelde lise ve dengi okul öğrencilerinin Kahramanmaraş tarihini araştırmaları, milli duygularını şiirle ifade etme becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır. Yarışmada gözetilen diğer bir istifadeyse, Kahramanmaraş’ın tanıtımını yaygınlaştırmaktır. Yarışmanın duyurusu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Türkiye’nin bütün lise ve dengi okul öğrencilerine ulaştırılmaktadır.

Yarışmanın sonuçları Büyükşehir Belediyesi’nin internet sayfasında 08 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak olup, yarışmaya son başvuru tarihi 4 Şubat 2020’dir. Başvurmak isteyenler: https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2019/12/31/100-yil-anisina-lise-ve-dengi-okul-ogrencileri-icin-siir-yarismasi adresinden faydalanabilirler.

Ortaokul Öğrencileri için Resim Yarışması

Gelecek nesillere Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında milli mücadele ruhunu taşımak amacıyla düzenlenen resim yarışmasının teması “100. Yılında Kahramanmaraş İstiklal Ruhu”dur. Resim yarışmasına sadece orta ve dengiokul öğrencileri katılabilmektedir. Her öğrencinin bir resimle yarışmaya katılması gözetilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın destek ve aracılığıyla duyurusu ülke genelindeki bütün ortaokul öğrencilerine ulaştırılan yarışmanın amaçları arasında Kahramanmaraş’a duyulan ilginin artması da bulunmaktadır.

Yarışmanın sonuçları Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinden 07 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak olup, yarışmaya son başvuru tarihi 05 Şubat 2020’dir. Başvurmak isteyenler: https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2019/12/31/100-yil-anisina-ortaokul-ogrencileri-arasi-resim-yarismasi adresinden faydalanabilirler.

Yetişkinler için Şiir Yarışması

1920 yılında Kahramanmaraş halkının işgalcilere karşı gösterdiği direniş, öyle büyük bir olaydır ki, hakkında ne kadar şiir yazılsa azdır. Bugüne kadar konuyla ilgili yüzlerce hatta binlerce şiir yazılmasına rağmen halen dipdiri duran “12 Şubat Ruhu”na dayanılarak yazılacak nice şiirler vardır, düşüncesinden yola çıkılarak, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 18 yaşını doldurmuş, ülke genelinden herkesin katılabileceği 100. Yıl Anısına Yetişkinler için Şiir Yarışması’na gönderilecek şiirlerle ilgili tarz ve ekol sınırlandırmasına gidilmemiştir.

Yarışmanın sonuçları Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinden 08 Ocak 2020tarihinde açıklanacak olup, yarışmaya son başvuru tarihi 04 Şubat 2020’dir. Başvurmak isteyenler: https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2019/12/31/100-yil-anisina-yetiskinler-icin-siir-yarismasi