Buradasınız

Büyükşehir’den Elbistan’a da Manevi Evlat Projesi

Cuma, 13.12.2019

Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan ve Türkiye’de ilk olarak ilimizde hayata geçirilen ve çalışma sistemi ile birçok yeniliğe sahip “Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi” ve “Manevi Evlat” Projelerinin devamı olarak “Elbistan Akıllı (Smart) Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi”nin finansman sözleşmesi imzalandı.

Türkiye’de ilk defa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve çalışma sistemi ile birçok yeniliğe sahip “Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesinin devamı olarak “Elbistan Akıllı (Smart) Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi”nin finansman sözleşmesi imzalandı.

İlk Etapta 35 Yaşlıya Hizmet

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “İlk etapta 35 yaşlımıza hizmet verecek olan proje zaman içerisinde ilçe genelinde yaygınlaştırılması planlanmaktadır. İlimizde bulunan vatandaşlarımızın projeye olan ilgi ve talepleri her geçen gün artmaktadır. Bu ihtiyacı karşılayabilmek ve verilen hizmet kalitesini artırarak projenin diğer ilçelerimizde de yaygınlaştırılması planlanmaktadır.  Böylece hem projenin sürdürülebilirliği sağlanmış olacak hem de daha fazla ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza ulaşılacaktır” denildi.

65 Yaş Üstü Yaşlılar Korunuyor

Açıklamada: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Yaşlı Destek Programı (YADES 2019) programına Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan “Elbistan Akıllı (Smart) Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi” Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koordinatörlüğünde ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun ortaklığıyla hayata geçirilecek. YADES 2019 kapsamında, hizmete ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlıların korunması ve desteklenmesi ile biyo-psiko sosyal bakıma ihtiyacı olanların yaşadıkları mekânlarda gerekli olan bakımlarının yapılarak, bu yönde desteklenmelerini içeren, yaşlıların yaşamlarının kolaylaştırılmasına yönelik hizmetlerin verilmesine yönelik ” Elbistan Akıllı (Smart) Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi”  projesi Elbistan ilçemizde hayata geçirilecektir” denilerek bilgi verildi.

Genel Sekreter Keleş İmzaladı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan Elbistan Akıllı (Smart) Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi”nin finansman sözleşmesi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Rüstem Keleş tarafından imza altına alındı. Genel Sekreter Keleş, projenin Elbistan’a hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.