Buradasınız

Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim

Perşembe, 12.12.2019

Büyükşehir Belediyesi, ısınmadan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek amacıyla ‘Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim’ sloganı ile bir çalışma başlattı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önüne geçmek için Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği gereği ‘Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim’ sloganı ile bir çalışma başlattı.

Denetimler Başladı

Büyükşehir Belediyesi heyeti Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetimini ziyaret ederek, hava kirliliği konusunda denetimlere başladıklarını ve gerek vatandaşların gerekse esnafların bu konuya duyarlı olmaları gerektiğini ifade ettiler.

Bilinçlendirmek İçin Broşür Dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde Küçük Sanayi Sitesinde ''Soluduğumuz Havayı Kirletmeyelim'' Sloganıyla başlatılan bilgilendirme ve denetim çalışmaları kapsamında sanayi esnaflarına ısınma amaçlı sobalarda yağ, üstübü, plastik, naylon, bakalit vb. türevlerin kullanılmaması için broşür dağıtılarak yapılan bilgilendirme çalışmalarıyla birlikte yağ sobası kullanmamaları ve sobalarda odun ve standartlara uygun kömür yakmaları konusunda denetim çalışmalarımız devam etmekte olup bütün ilçelerimizin sanayilerinde devam ediyor” ifadelerine yer verildi.