Buradasınız

Katı Yakıt Denetimleri Devam Ediyor

Salı, 10.12.2019

Büyükşehir Belediyesi ilimiz genelinde hava kirliliğinin önlenmesi adına katı yakıt satışı yapan işyerlerinde denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi hava kirliliğini önlemek adına katı yakıt satışı yapılmakta olan işyerlerinde denetimlerini aralıksız olarak devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda hava kirliliğine meydan vermemek adına katı yakıt satışı yapılan işyerleri denetleniyor.

Olumsuzluklara Karşı Tedbir Alınıyor

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’ndan denetimlere ilişkin yapılan açıklamada: “ Isınma sezonunun başlaması ile katı yakıt denetimlerini bu yılda aralıksız sürdüren ekiplerimiz, kış aylarının başlamasıyla denetimlerini arttırmış olup kömür satışı yapılan yerlerde denetimler devam etmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hava kirliliği önleme faaliyetleri çerçevesinde 11 ilçede denetim faaliyetlerini yürütüyor. Hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla Kahramanmaraş il sınırları içerisine giren yakıtları kontrol altına alabilmek adına kömür satış noktalarına denetimlerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri; il sınırları içerisinde tüketilebilecek yakıtların, Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı kriterlerine uygun olup olmadığı ve satış izin belgeleri kontrol edilerek olumsuzluklara karşı tedbirli davranıyorlar” ifadelerine yer verildi.