Buradasınız

En Değerli Hizmet

Çarşamba, 11.09.2019

Büyükşehir Belediyesi Yaşlı Dinlenme Salonlarında yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Artık dinlenme salonlarını kullanan yaşlıların tansiyon ve şekeri ölçülüyor, kilo kontrolü yapılıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde bu Yaşlı Dinlenme Salonları’nda yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tesislerde artık hemşire hizmeti veriliyor ve sağlık kontrolleri yapılıyor. Karacasu, Göksun, Namık Kemal, Sütçü İmam, Doğukent, Barbaros, Divanlı, Şekerdere ve Pirireis Yaşlı ve Dinlenme Salonları olmak üzere 9 noktada hizmet başlatıldı.

9 Farklı Noktada

Konu ile ilgili olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Yaşlı Dinlenme Salonlarımız, yaşlılarımızın aktif yaşlanma sürecini yaşamaları, toplum içinde görünür olmaları ve karar alma süreçlerine dâhil olmaları amacıyla hizmet vermektedir.

Bu kapsamda 9 hizmet noktamızda hemşirelerimiz çalışmalarına başladı. Yaşlılarımızın tansiyon kontrollerini, şeker ölçümlerini ve ağırlıklarını düzenli olarak takip eden hemşirelerimiz aynı zamanda sağlıklı beslenme, ilk yardım uygulamaları gibi her hafta farklı konularda bilgilendirmeler yapmaktadır. Hazırladığımız kimlik kartları ile 65 yaşını doldurmuş hemşerilerimiz salonlarımızdan ve hizmetlerimizden faydalanabilmektedir” ifadeleri kullanıldı.