Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı

Adı : Ayşe TAŞKIRAN

Görevi :  Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı

E-Posta : aysetaskiran@kahramanmaras.bel.tr

1980 Kahramanmaraş doğumlu olan Ayşe Taşkıran, İlk ve orta öğretimini Kahramanmaraş'ta tamamladı.

2003 yılında Konya Selçuk Üniversitesi, İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2019 yılında Sütçü İmam Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Felsefe ve Din Bilimleri alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

Eğitimine, İkinci Üniversite olarak İstanbul Üniversitesi, Uzaktan Eğitim Fakültesi, Sosyoloji bölümünde devam etmektedir.

2005-2007 yıllarında İstanbul' da, Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Taşkıran, 2007 yılında kendi memleketi Kahramanmaraş’a Kur’an Kursu öğreticisi olarak atandı.

2011 yılında İl Müftülüğüne bağlı Sandalzade  Hafızlık Yurdunda, Yurt Müdürü oldu.

2014 yılında naklen atama ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Şube Müdiresi olarak göreve başladı.

2017 yılı Haziran ayında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı olarak atanan Taşkıran, halen görevine devam etmektedir.

Kahramanmaraş KADEM  yönetim kurulu üyesi olan Taşkıran, birçok platformda kadınlara yönelik ‘Sosyal Haklar ve Kamuya Erişim’ eğitimleri ve ailelere yönelik ’Aile Eğitim Seminerleri’ gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ta kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımlarını arttırmak amacıyla Kahramanmaraş’ta ilk Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni kurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafında yaşlı refahına yönelik yürütülen birçok projeye aktif olarak katıldı ve sunumlar yaptı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, sosyal belediyecilikte gönüllü çalışmayı arttırmak ve teşvik etmek amacıyla ‘Gönüllü Gençlik Hareketi’ projesini hayata geçirdi.

Kahramanmaraş’ta bulunan mültecilere yönelik insani yardım faaliyetleri yapan ve sınır ötesine yardım ulaştıran İSAR derneğinin kurucu yönetim kurulu üyesidir.

Kültür ve Sanat alanında;

2005-2007 yılları arasında İstanbul’da, İSMEK ve Hoca Üveys Kültür Merkezi’nde  Türk İslam Sanatları ve Çinicilik üzerine 2 yıl uygulamalı eğitim aldı ve yaptığı eserlerle çeşitli sergilere katıldı.

Yine 2005-2007 yılları arası İstanbul’da İsmek kurslarında Ney ve makam dersleri aldı.

2014 yılında, İstanbul Üniversitesi, Osmanlı Musikisi Araştırma Okulu’nun sınavlarını kazanarak OMAR’da Türk Musikisi Nazariyatı Eğitimi ve Neyzen Sadreddin Özçimi' den Ney Eğitimi aldı.

2013 yılında Kahramanmaraş musiki cemiyetine üye olan Taşkıran, cemiyetin düzenlemiş olduğu konserlere neyzen olarak katıldı.

Evli ve 3 çocuk annesidir.

Bağlı Birimler

_________________________________________________________________________________________

• Cenaze ve Taziye Hizmetleri Şube Müdürlüğü
  • Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü