25 Bin Konut Aydınlanıyor

Kahramanmaraş’ın Çöpü 25 Bin Konutu Aydınlatacak

Proje tanımı:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kürtül mevkiindeki Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde depolanan çöplerden 25 bin konutun elektrik enerjisini karşılayabilecek güçte 4.8 megawat/saat elektrik üretecek.

Kültür çöplüğünde biriken metan gazından elektrik üretmek amacıyla elektrik santrali kurulan Katı Atık Depolama Alanı’na günlük ortalama 550-600 ton arası çöp taşınıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayacağı proje ile Kahramanmaraş’ın günlük 400 tona yakın çöpü Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde elektriğe dönüştürülerek kenti aydınlatacak. Proje bittiğinde çöpten üretilen metan gazından toplam 4.8 megawat/saat elektrik enerjisi üretilecek. Bu elektrik de ulusal elektrik şebekesine satılarak hem Büyükşehir bütçesine hem de Kahramanmaraş’ın enerji üretimine katkı sağlanacak.

Proje kategorileri:
Çöpten Enerji Üretimi
İlçe - Konum:
Onikişubat
İlerleme durumu:
Devam eden Proje

Projenin İlk Etabı Tamamlanmış Olup Çalışmalarımız Devam Etmektedir.