Milli İşletim Sistemi PARDUS’a Geçiş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ULAKBİM’in ev sahipliğinde 02.02.2018  tarihinde düzenlenen işbirliği protokolü imza töreniyle, TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pardus İşletim Sistemine geçiş çalışmalarını başlattı.

Pardus ve açık kaynak alt teknolojilerinin kullanımının araştırılması ve ilerleyen süreçte yaygınlaştırmasının yapılabilmesi için imzalanan protokol kapsamında 2018 yılı içinde Pardus işletim sisteminin belediye bünyesinde testleri gerçekleştirilerek  dönüşüme uygun olan bilgisayarların Pardus dönüşümleri yapıldı.Ayrıca, kullanıcı bilgisayar yönetimleri, sistem güvenliği konularında Pardus ve açık kaynak alt projeleri ile iş birliği gerçekleştirildi.

Milli İşletim Sistemi olan Pardus’a ilk geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi oldu.