Mahalle, Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığı

Adı : Selahaddin UĞUR

Görevi :  Mahalle, Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanı

E-Posta : s.ugur@kmbb.bel.tr

1970 yılında Sivas’ da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ da tamamladı. 1992 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümünde Lisans öğrenimini tamamladı.

1992-1997 yılları arasında özel sektörde yapı inşaatı, içme suyu, sulama kanalı, yol ve elektrik nakil hattı projelerinde mühendis olarak görev yaptı.

1997 yılında Milli Eğitim Bakanlığına sınıf öğretmeni olarak atandı.

1997-2020 yılları arasında sırasıyla Kahramanmaraş Ekinözü Kabaktepe Ortaoymak İlkokulu, Kahramanmaraş Ekinözü Pansiyonlu İlköğretim Okulu, Kahramanmaraş Onikişubat Hürriyet Yatılı Bölge İlköğretim Okulu, Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İlk ve Ortaokulu, Adil Karaküçük İlkokulunda kurum müdürü ve yönetici olarak görev yaptı.

2014 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans öğrenimini tamamladı.

2016-2018 yılları arasında okul yöneticiliği görevi yanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü aday öğretmen yetiştirme il koordinatörlüğü görevi ve Kahramanmaraş Valiliği SODES proje koordinasyon biriminde Proje Uzmanı olarak görev yaptı.

2019-2021 yılları arasında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde birim koordinatörü olarak görev yaptı.

2021-2022 yılları arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Spor, Kültür ve Turizm Daire Başkanlığında Kültür ve Turizm şube müdürü olarak görev yaptı.

2023 ocak ayından itibaren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mahalle, Tarım ve Hayvancılık Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.