İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Adı: Fatih BÜLBÜL

Görevi: İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı

E-Posta: fatihbulbul@kahramanmaras.bel.tr

1975 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini memleketi Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek Lisansını "Kentsel Dönüşümde Katılımcı-Esnek-Değerleyici (KED) Modelin Uygulanabilirliği, İstanbul-Sütlüce Örneği" konulu teziyle GYTE Mimarlık Fakültesi, Şehir Planlama Bölümü'nde 2004 yılında tamamladı. Marmara Üniversitesi, Mahalli İdareler yüksek lisans programında Kentsel Yaşam Kalitesi-Mahalle Kimliği ilişkisi üzerine çalışmalar yürüttü; araştırma projesi kapsamında bir süre Avustralya'nın Brisbane ve Melbourne şehirlerinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Ulaşım Daire Başkanlığı'nın kuruluşundan itibaren 7 yıl görev yaptı. Ulaşım Planlama, Ulaşım Koordinasyon ve Trafik Müdürlükleri'nde; Ulaşım Ana Planı, Raylı Sistem Ağı Planlaması, Acil Ulaşım Eylem Planı, Trafik Sirkülasyon Planları, Kavşak ve Yol Düzenleme Projeleri konularında çalışmalar yürüttü.

2007-2009 yılları arasında Üsküdar Belediyesi'nde Altunizade Bölgesi Nazım ve Uygulama İmar, Validebağ Korusu Sit Planları'nın hazırlanması çalışmalarında yer aldı.

2010 yılında MSB Sivas İnşaat Emlak ve Nato Enfrastrüktür Bölge Başkanlığı'nda askerlik görevini tamamladı.

2010-2014 yılları arasında İstanbul'da; Yol Proje, Kentsel Dönüşüm ve Planlama alanlarında hizmet veren bir firmada Proje Müdürü olarak çalışma hayatına devam etti. Bu dönemde Esenler ve Bağcılar ilçelerinde Kentsel Dönüşüm çalışmaları, İstanbul Otopark Master Plan Çalışması ve çok sayıda yol-kavşak düzenleme projesinin hazırlanması işlerini yürüttü.

2014 yılı haziran ayında memleketi Kahramanmaraş'a dönerek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Danışmanı olarak görev aldı.

2017-2019 yılları arasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın yanı sıra İmar, Ulaşım ve Emlak İstimlak Dairelerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yaptı.

2019 yılı temmuz ayı itibariyle İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Fatih BÜLBÜL evli ve bir çocuk babasıdır.

Bağlı Birimler

_________________________________________________________________________________________

• Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürlüğü
  • Harita Şube Müdürlüğü