BAŞKAN ERKOÇ, “BASIN DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR”

Pazartesi, 12.01.2015
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Erkoç, gazetecilere hitaben yaptığı konuşmada; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, halkın duygularını dile getirdiğini, sesi, soluğu olduğunu ve aynı zamanda siyasilerin de en büyük yardımcısı olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerinden olan Çamlıca'da, basınla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, "12 yıldır hep yanımızda oldunuz, çalışmalarımızı kamuoyuna ilettiniz. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi. Yoğun çalışma temposu ve gündem nedeniyle her zaman bir araya gelemediklerini ifade eden Başkan Erkoç, büyükşehirle birlikte bütünşehir de olduklarını izah etti, Artan sorumluluklar nedeniyle yoğun bir dönem geçirdiklerini kaydeden Başkan Erkoç, gerek büyükşehir de gerekse Kaski bünyesinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi. Başkan Erkoç; "Sizler bizim için önemlisiniz. Sizlerin gözlemlerine, tavsiyelerine ihtiyacımız var. Biz bu şehri birlikte yönetiyoruz. Sizler de bu şehrin birer parçasısınız. Şehir büyüdü, işimiz kolay değil. Sorumluluklarımızla birlikte, birinin ayağına diken batsa yüreğimiz sızlarken, memleket meselelerine ve sorunlarına duyarlı birisi olarak sizleri ihmal ettiğimizi düşünmeyin. Sizlerle bir araya gelemesek de yazılarınızı sürekli takip ediyoruz" diye konuştu. Başkan Erkoç konuşmasında büyük projelerin ihale aşamasında olduğunu, yeni bulvarlarla, yeni köprülü kavşaklarla tanışma vaktinin geldiğini müjdeledi. KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİR NUMARAYIZ! Başkan Erkoç, Yusuflar Mahallesinden başladıkları kentsel dönüşümde bir numara olduklarını vurguladı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin kendilerini takdir ettiğini ifade ederek; "Bizim büyükşehir belediyesi olarak tek gündem maddemiz var, o da taş üstüne taş koymak. Kentsel dönüşümde 85 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik. Yeni şehir parkları ile bir yaşam alanı vücuda getirmek için düğmeye bastık. Kayak merkezi başta olmak üzere, teleferik, Sümbüllü Vadisi ve yeni otoparklar için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Ucuz konut projesi de dahil, ulaşımda sistemi güçlendirecek adımlar attıklarını da kaydeden Başkan Erkoç, ulaşım için 20 otobüsün daha alınacağını duyurdu. Başkan Erkoç konuşmasının sonunda memleket için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve de çalışacaklarını ifade ederek davete icabet eden basın mensuplarına teşekkür etti. BASIN GÜÇLÜ BİR SİLAH! 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için Başkan Erkoç'la birlikte yemeğe katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç de, çalışan gazetecilerin gününü kutladı, eleştirilerin kendilerine ışık verdiğinin altını çizdi. Basının zorlu bir görev üstlendiğini ifade eden Milletvekili Güvenç: “Bu şehirde yaşayanlar olarak hepimiz aynı gemideyiz. Sıkıntımız da sevincimiz de hep aynı. Bu zorlu görevinizde başarılar diliyorum” diye konuşarak, algı operasyonlarından örnekler verdi, ülkenin ekonomik, siyasi ve toplumsal gidişatını özetledi.