Geçici Esnaf Çarşısı Başvuru İlanı

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

(Ticaret ve Sanayi Dönüşüm Ofisi)

Yer:

1. Eski Özel İdare Binası Yeri, Trabzon Cad. /Dulkadiroğlu
  2. Hükümet Bulvarı, Büyükşehir Karşısı /Dulkadiroğlu

Bu ilandaki geçici esnaf çarşılarının müracaat ve dağıtımı aşağıdaki şartlar dâhilinde yapılacaktır.

1. Başvuru Şartları
    1. İşyeri yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı olmak.
    2. 6 Şubat 2023 tarihine kadar iş yerinin faaliyette bulunduğunu belgelemek (Ruhsat, oda veya vergi kaydı vb.).
    3. Önceki işyeri, oluşturulan geçici çarşıların yerleri itibariyle EK-2’de belirlenen alan (ilçe, bölge, mahalle, semt, cadde, bulvar gibi) içerisinde olmak.
    4. Daha önce oluşturulan geçici çarşılarda doğrudan veya dolaylı iş yeri sahibi olmamak.
    5. Başvuru tarihi itibariyle aktif iş yeri veya şubesi bulunmamak.
    6. İlan ve eklerinde istenilen belgelerin eksik, hatalı veya gerçek dışı olması halinde başvuru geçersiz sayılacaktır.

Birden çok iş yeri sahibi olanlar sadece bir geçici işyeri için müracaat yapabilir ve hak sahibi olabilir.

1. Başvuru Usul ve Süresi
    1. Başvurular 06 Nisan -12 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
    2. T.C. kimlik fotokopisi, ruhsat/oda veya vergi kayıt belgesi ve e-Devlet’ten hasar durum belgesi verilecektir.
    3. Başvurular; Büyükşehir Belediyesi Ticaret ve Sanayi Dönüşüm Ofisi’nden bizzat müracaat ederek veya Büyükşehir Belediyesi web sitesinden (https://kahramanmaras.bel.tr/form/gecici-esnaf-carsisi-basvuru-formu-06042023) online olarak yapılabilecektir.
  2. Değerlendirme
    1. Çarşılar itibariyle gruplandırmalar yapılarak belirlenen alan içinde yer alan esnaflar arasında kura çekilecektir.
    2. Oluşturulan çarşı alanlarında;  aynı çarşı alanında iş yeri olanlara ve hasar durumu yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasar olanlara öncelik verilecektir.
    3. İlan için yeterli başvuru olmaması halinde, diğer çarşı alanlarına yapılan başvurular arasından kura çekilecektir.

Ekler:

1. Dilekçe