Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi şiirin aşkla yoğrulduğu söz ustası yazarlar ve şairler diyarı Kahramanmaraş'ın hem sosyal , hem kürtürel ve sanatsal anlamda hem de UNESCO Dünya Edebiyat Kentleri listesine adını yazdırmasında önder Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi olacaktır. Müzede Edebiyatın tarihi ve bu alanda şehrimizin önde gelen kalem sahiplerinin: Kiokslar, Projeksiyonlar ile diğer seslendirme ve film teknolojileri ile anlatıldığı tasarım ve görsel özeni yüksek bir müze özelliği taşıyacak, ayrıca bunların yanı sıra konferans salonu, sergi alanı, büyük bir kütüphane kısmı binayı bütünleyen diğer mekanlardır. Bina 1992 yılında tescil edilmiş olup; orjinalliğini önemli ölçüde koruyarak günümüze kadar gelmiştir. İlimiz Dulkadiroğlu ilçesinde yer alan bu tarihi yapı Kara Lise adı ile anılan eski Kahramanmaraş Lisesi olup 1863 yılında Protestan Okulu olarak açılmiş ve daha sonralar 1933 yılında ise şehrimizdeki ilk eğitim kurumu olarak açılmıştır.