Malik Ejder (Aksu Çayı) Köprüsü

Hızlı Erişim Sorunsuz Ulaşım

Proje tanımı:

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı Etüt ve Proje Şube Müdürlüğü Tarafından yaptırılan   Mevcut Aksu çayı köprüsünün statik açıdan zayıf olması ve günümüz trafik yoğunluğunu karşılayamaz nitelikte olması sebebiyle, ihale mevcut köprünün yıkılarak yerine aynı güzergâhta 125 m uzunluğunda köprünün yapılmasını kapsamaktadır.

Köprü akan dere yatağında köprü ayaklarının sağlamlığını sağlamak için toplam 34 adet  714 m Ø 120 cm. çapında kazıklar çakılmak suretiyle yapılacaktır. Toplam köprü genişliği 15 m olup, 3 er m sağ sol çift tretuvar, 9 m yol genişliği mevcuttur. Köprüde 3 orta ayak 2 kenar ayak bulunmaktadır. Bu açıklıklarda 44 adet 30 m açıklıklı öngermeli kiriş mevcuttur.

Proje kategorileri:
Yol-Köprü
İlçe - Konum:
Onikişubat
İlerleme durumu:
Tamamlanmış Proje

Çalışmalar tamamlanmış olup hizmete açılmıştır.