Kapsam:
2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu
İhale özeti:

Mülkiyeti Belediyemize ait Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mahallesi 39 ada 1 parsel ve 60 ada 3 parsele isabetli Bahçelievler Parkı 21/02/2017 tarih ve 2017/161 sayılı Encümen Kararı ile 10 (On) yıllığına ihale ile kiraya verilecektir.

İhale tarihi:

İlan Metni:

İ    L    A    N

KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

1. Mülkiyeti Belediyemize ait Dulkadiroğlu İlçesi Yenişehir Mahallesi 39 ada 1 parsel ve 60 ada 3 parsele isabetli Bahçelievler Parkı 21/02/2017 tarih ve 2017/161 sayılı Encümen Kararı ile 10 (On) yıllığına, 28/03/2017 tarihinde saat 14:00’de ihale ile kiraya verilecektir.
  2. Bahçelievler Parkının 1 yıllığının muhammen bedeli 330.000,00 TL+KDV olup, geçici teminat bedeli 10 (On) yıllık tahmini kira bedelinin %3’ü olan 99.000,00 TL’dir.
  3. İhale İsmetpaşa Mahallesi Azerbaycan Bulvarı No:25 adresindeki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz Encümen salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 35(a) maddesi gereğince kapalı teklif usulü yapılacaktır.
  4. İhale ile ilgili şartname 250,00 TL karşılığında (Şartname bedeli Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığına ödenecektir.) Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı-Emlak Yönetimi Şube Müdürlüğünden alınabilir. Şartname bedeli ödemeyenler ihalelere katılamayacaklardır.
  5. İhale ile kiraya verilecek Bahçelievler parkın ihalesine katılacaklar geçici teminatı nakit olarak ödeyecekse ihale saatinden önce Belediyemizin Vakıflar Bankası Çarşı şubesindeki bulunan 00158007292361081 nolu hesabına yatırılacaktır.
  6. İhtilafların çözümünde Kahramanmaraş Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
  7. GEÇİCİ TEMİNATA İLİŞKİN ESASLAR:
    1. Tedavüldeki Türk parası
    2. Maliye Bakanlığınca belirlenen Bankaların verecekleri süresiz teminat mektubu
    3. Devlet tahvili ve Hazine kefaletlerine haiz tahviller
    4. Özel Finans kurumları tarafından verilen süresiz teminat mektupları
  8. İHALEYE KATILACAKLARIN AŞAĞIDAKİ BELGELERİ YANLARINDA HAZIR BULUNDURMALARI GEREKMEKTEDİR.
    1. İkametgâh veya tebligat adresini gösterir belge,
    2. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden borcu yok belgesi,
    3. Geçici teminat belgesi,
    4. İhaleye vekâleten giriyorsa noter onaylı vekâletname ile vekâleten ihaleye girenin noter onaylı imza sirküleri,
    5. 2886 sayılı Kanunun 84.maddesi gereğince ihale yasaklısı olmadığına dair yazılı beyanda bulunacaktır.
    6. İhaleye şirket adına giriyorsa evrakların aslı veya Noter tasdikli olmak kaydıyla;

-Ticaret ve Sanayi Odası kayıt belgesi

-Ticaret Sicil Gazetesi

-Şirket yetkilisine ait imza sirküsü

1. İhale Şartname bedelinin ödendiğine dair makbuz
  2. Kiralama ihalesine (Bahçelievler Parkı) katılacak özel ve tüzel kişiler yeminli mali müşavir veya ilgili vergi dairesi tarafından  2015 yılına ait brüt ortalama cirosunun en az 1.000.000,00 TL(BirmilyonTL) olduğunu tevsik eden bilanço ve gelir-gider tablosu veya 1.000.000,00 TL tutarını kullanılmamış nakit veya kredisine, mali durum bildirimine yönelik banka teyidini banka genel müdürlüklerinden alınmış banka referans ve teyit belgelerin aslını getirmek zorundadır.
  1. İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte yetkilidir.

İlgililere ilanen duyurulur.

Ramazan DEMİREL

Büyükşehir Belediye Başkanı a.

Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı

Yukarıda yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sitede yayınlanan bilgilerin güncelliği, doğruluğu ve tamlığı konusunda azami özen gösterilmekle birlikte, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bu konuda hiçbir taahhüt ve sorumluluk kabul etmez.