Buradasınız

Büyükşehir’den “Ramazan Mübarek” Programı

Salı, 05.05.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kültür hizmetleri kapsamında Ramazan ayına özel canlı yayın programı düzenliyor.

Şair, yazar ve televizyon programcısı İsmail Kılıçarslan’ın sunup yönettiği Ramazan Mübarek programı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalında canlı olarak yapılmaktadır. Ramazan ayına girdiğimiz gün başlayan program, iftara bir saat kala, saat 18:30’de başlamaktadır. Ramazan ayı boyunca devam edecek programa alanında uzman isimler davet edilmekte, her gün başka bir konukla başka bir konu üzerine sohbet edilmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Ramazan Mübarek programlarına bugüne kadar koronavirüs tedbirlerinden dolayı görüntülü telefon bağlantısıyla katılan edebiyat, ilahiyat, sosyoloji, rehberlik, çocuk gelişimi gibi çeşitli alanlarda uzman isimler arasında Prof. Dr. Necdet Çağıl, Mehmet Odabaşı, Mehmet Dilbaz, Doç. Dr. Mehmet Çelik, Serdar Tuncer, İhsan Açık, Tarık Tufan, Ahmet Murat, Hatice Kübra Tongar ve Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç bulunmaktadır.

“60 Saniyede Kahramanmaraş”

Ramazan Mübarek programı çeşitli bölümlerden oluşuyor. “60 Saniyede Kahramanmaraş”da Kahramanmaraş’ın Yedi Güzel Adam Müzesi, Tarihî Kahramanmaraş Kalesi, Hançer Kanyonu, Kanlı Böğet, Germanicia Mozaikleri, Eshab-ı Kehf Külliyesi, Tarhana, Acemli Camii, Dedeoğlu Konağı, Kapalı Çarşı, Tarihî Taş Köprü gibi mimarî, edebî, iktisadî, ilmî, mimarî değerleri tanıtılıyor. Her bölüm, Kahramanmaraş’ın kıymetli hafızlarından dinlediğimiz Kur’an-ı Kerim’le açılış yapılıyor. Program esnasında çeşitli menkıbeler, kıssalar, şiirler, ilahiler paylaşılıyor. Kahramanmaraş’ta yaşanan eski Ramazanlar, Kahramanmaraşlıların Ramazan adetleri, Ramazan ayının önemi ve en iyi nasıl değerlendirileceği diğer konu başlıkları arasındadır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bir kültür hizmeti olarak hazırladığı, içeriği zengin, istifadeye açık, seviyeli sohbetlerin yapıldığı Ramazan Mübarek programının bugünkü konuğu M. Fatih Çıtlak’tır.