Buradasınız

YADES Projesi Diğer Belediyelere Örnek Oldu

Cuma, 13.03.2020

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 65 yaş üzeri insanlara evlerinde sunduğu Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi hizmeti Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda diğer belediyelere örnek olarak anlatıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu, Yerel Yönetimlerde Engelli ve Yaşlılara Yönelik Hizmetler toplantısında en iyi uygulama örneği olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Yades projesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran tarafından bir sunum yapıldı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantıda sunum yapan Daire Başkanı Taşkıran: “ 65 yaş üstü yalnız yaşayan, bakımını yapmakta zorlanan yaşlıların akıllı sağlık ve güvenlik sistemleri ile 7/24 uzaktan takiplerini yapmak amacıyla Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi  Projesi Türkiye’de ilk olarak ilimizde hayata geçirildi. Bu kapsamda 350 yaşlımıza hizmet vermekteyiz. Evinden çıkamayacak durumda olan ve yalnız yaşayan yaşlı bireylerin sağlık durumlarının takibi evlerine kurulan akıllı otomasyon sistemleri ile takip altına alınarak, bakım hizmetleri sağlandığı gibi güvenlikleri de sağlamış oluyoruz.

Ayrıca Yades-2 projemizle, yaşlılarımız bilinçsizce ilaç kullanma alışkanlıklarından kurtulacaklar ve bilinçsiz ilaç kullanımdan kaynaklı sağlık sorunlarının önüne geçilmiş olunacaktır” diye konuşarak bilgi verdi.