Buradasınız

Sütçü İmam Olayı Canlandırıldı

Cuma, 07.02.2020

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Sütçü İmam Olayı temsili olarak canlandırıldı.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kutlama etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Maraş Milli Mücadelesi’nde önemli bir yer tutan Sütçü İmam Olayı Uzunoluk’ta temsili olarak canlandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın icra ettikleri birbirinden güzel kahramanlık marşlarının ardından açılış konuşma yapmak için kürsüye ilk olarak Sütçü İmam’ın torunu Yaşar Türkkorur geldi.

Sütçü İmam’ın Torunu Türkkorur, Maraş Milli Mücadelesi’nde önemli bir yere sahip olan Sütçü İmam Olayı’nı gelecek nesillere aktarmak, 12 Şubat ruhunun diri tutulmasını sağlamak amacıyla temsili olarak canlandırılmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Şen, bundan 100 yıl önce meydana gelen olaylar zincirini değerlendirerek, ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam’ın Maraş Milli Mücadelesi’nde ilk kıvılcımı oluşturduğunu söyledi. Başkanvekili Şen: “Maraş Milli Mücadelemizi gelecek nesillere aktarmak adına bu tür etkinlik ve faaliyetlerimize devam ediyoruz. Kurtuluşumuzun daha nice yüzyıllarca kutlanmasına, anılmasına vesile olmasını temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından temsili Sütçü İmam Olayı canlandırıldı. Temsili canlandırma sonrasında ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından süt ikramı yapıldı.

Başkanvekili Arif Şen, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Sütçü İmam’ın Torunu Yaşar Türkkorur, izleyicilere süt ikramında bulundular.