Buradasınız

Büyükşehir’den Girişimcilik Kapasitesinin Oluşturulması Projesi

Cuma, 13.12.2019

Büyükşehir Belediyesi’nin "Online Öğrenme Yoluyla Göçmenlerin Girişimcilik Kapasitesinin Oluşturulması” Projesiyle başvurusu Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan 2019 Erasmus+ KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programına “Online Öğrenme Yoluyla Göçmenlerin Girişimcilik Kapasitesinin Oluşturulması” Projesiyle yapılan başvuru 182 bin Euro hibe almaya hak kazandı.

209 Proje Katıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Online Öğrenme Yoluyla Göçmenlerin Girişimcilik Kapasitesinin Arttırılması Projesi” Türkiye geneli yapılan 209 proje başvurusu arasından başarılı olarak kabul edildi. 209 başvurudan 32 başvuru kabul edilirken 20 proje geçersiz, 151 proje ret 6 projede yedek olarak kabul edildi.

7 Ortaklı Proje

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından projeye ilişkin yapılan değerlendirmede: “Proje ortaklık yapısı 3’ü yerel, 4’ü yurt dışı ortağı olmak üzere 7 ortaklı yapıya sahiptir. Yurtdışı ortaklarımız; Norveç, Almanya, Yunanistan ve İtalya’dan çeşitli kamu ve STK’lardan oluşmakta iken yereldeki ortaklarımız; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğüdür” denildi.

Proje Neyi Kapsıyor

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada: “Projemizin amacı ise Erasmus + KA204 Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında; Şehrimizde yaşayan Dezavantajlı vatandaşlarımızın ve geçici koruma statüsünde olan mültecilerin istihdamının insana yakışır iş anlayışı çerçevesinde gerçekleştirilmesini desteklemek üzere, mültecilerin iş hayatına kazandırmak için online dil eğitimi ve girişimcilik eğitimleri başta olmak üzere verilecek eğitimlerle iş piyasasına entegrasyonunu sağlamak amaçlanmaktadır” denilerek bilgi verildi.