Buradasınız

Şehirlerimizi Geleceğe Taşımalıyız

Cuma, 08.11.2019

Tarihi Kentler Birliği ödül töreninden konuşan Başkan Güngör, “Tarihi Kentler Birliği bir ailedir. Geçmiş tecrübelerden faydalanarak bu platformu bir adım daha ileri götürmenin gayreti içerisindeyiz. Şehirlerimiz bize emanet. Biz şehirlerimizin doğal, kültürel ve tarihi mirasını korumalı, gelecek nesillerle buluşturmalıyız” dedi.

Tarihi Kentler Birliği, ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’ ödül töreni Antalya’da gerçekleştirildi. Programda konuşan Tarihi Kentler Birliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yerel yönetimlerin en önemli gündeminin şehirlerin doğal, kültürel ve tarihi mirasını korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak olduğunu belirtti.

Tecrübelerden Yararlanıyoruz

Başkan Güngör, “Tarihi Kentler Birliği bir ailedir, bir birikimin sonucudur. Her zaman ifade ettiğim gibi bu organizasyonu kuran, bugünlere getiren başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu oluşumun duayeni Sayın Metin Sözen Hocamıza çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Asım Güzelbey başkanımızın da bu platformda çok emeği var kendisine de çok teşekkür ediyorum. Biz bu tecrübelerden faydalanarak Tarihi Kentler Birliği’ni bir adım daha ileri götürme çabası içerisindeyiz”dedi.

Şehirlerin Emanetçisiyiz

Ödül töreninde konuşan Başkan Güngör şehirlerin en büyük önceliğinin tanıtım olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Şehirlerimizin emanetçisi olarak, doğal, kültürel ve tarihi mirasımızı korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere taşımak zorundayız. Geldiğimiz noktada tabi ki alt yapı yapıyoruz, bina, yol, park yapıyoruz fakat bu mirası korumak ve geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak, yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerinin hizmetine sunmak şehirlerimizin en büyük önceliğidir diye düşünüyorum. Programımızın tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

36 Belediyeden 60 Proje

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından ödül törenine geçildi ve Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması 2018’de dereceye giren belediyelere ödülleri verildi. 36 belediyeden 60 projenin değerlendirildiği yarışma sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün yanı sıra, 2 Jüri Özel Ödülü, 6 Proje, 6 Uygulama ve 6 adet Korumada Süreklilik Ödülü ile 14 Başarı Ödülü sahiplerini buldu.