AKMOD EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Salı, 16.05.2017

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, temelleri 2006 yılında atılan, yangın, deprem, sel gibi olağanüstü durumlarda arama-kurtarma faaliyeti gerçekleştiren AKMOD (arama-kurtarma-moral-destek) gelişerek ve hedef büyüterek yoluna devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde faaliyet gösteren, Büyükşehir İtfaiyesi tarafından teorik-pratik eğitimleri verilen ve sayıları 5 bine yaklaşan AKMOD gönüllülerine, 60’şar kişilik gruplar halinde kamplar düzenleniyor.

Temel yangın, deprem ve sel olaylarında arama-kurtarma ve kriz yönetimi konularında bire bir eğitim alan AKMOD üyelerine, aynı zamanda milli ve manevi duyguların önemi anlatılıyor.

Vatanına, milletine bağlı, insanlığa faydalı, maneviyatı yüksek bir kitlenin hedefiyle yola çıkılan AKMOD teşkilatının il genelinde de gönüllü sayısını hızla artırdığı belirtiliyor.

Haber videoları: