TİYATRAL GÖSTERİLERİ SERGİLENDİ

Perşembe, 11.02.2016
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıldönümü kutlama etkinlikleri çerçevesince gerçekleştirilen tiyatral gösterilere ilgi yoğun oldu. Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler ilk önce mehteran konseri ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı birbirinden güzel marşlarla alanı dolduran kalabalığı coşturarak heyecan dolu bir ortam oluşturdular. Mehteran Takımının konserinin ardından Büyükşehir Belediyesi Minikler Halk Oyunları Ekibi sahne alarak yöresel halk oyunları ziyafeti sundular. Daha sonra Milli Mücadele yıllarında ilimizde cereyan eden Abdal Halil Ağa Olayı, Sütçü İmam Olayı, Bayrak Olayı gibi hadiseler temsili olarak tarih sıralamasına göre sergilendi. Müftülük Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere yağış ve soğuk havaya rağmen vatandaşlar meydanı doldururken, tiyatral gösterilerin ardından sahne alan Ömer Karaoğlu birbirinden güzel ezgileri seslendirdi. Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, programın anısına Ömer Karaoğlu’na bir buket çiçek takdim ederek teşekkür etti. Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci ise günün anısına Sanatçı KaraoğlU’na Madalya Beratı takdim etti.