KADİR TANIR PANELLE ANILDI

Salı, 15.12.2015
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin şairler ve yazarlar kenti Kahramanmaraş’ın değerlerine sahip çıkarak düzenlediği panellerin dördüncüsü Kadir Tanır’ı Anma Paneli ile gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Vefatının 4. Yılında Kadir Tanır’ı Anma Paneli”ne yazarın ailesi, akrabaları ve sevenleri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nca gerçekleştirilen panel, Arif Yücel’in güzel sesinden Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Fetih Yanardağ’ın modaretörlüğünde gerçekleşen panelde; Atilla Kanbur “Benim Müdürüm Kadir Tanır”, Serdar Yakar “Taşrada Bir Yazar Kadir Tanır” Oğuz Paköz “Alkış Dergisi ve Kadir Tanır”, Sıddık Elbistanlı “Kadir Tanır’ın Küskünlüğü” ve Atilla Sarıyıldız “Kadir Tanır ve Dayısı Dostozan” konularında görüşlerini dile getirerek Yazar Kadir Tanır’ı anlattılar. Panelin sonunda yazarın ailesi ve yakın arkadaşları da Yazar Kadir Tanır hakkında görüşlerini ifade ederken, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M.Fetih Yanardağ, Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş’ın kültür, sanat ve edebiyat değerlerine sahip çıktıklarını ve sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek panelistlerin yaptıkları konuşmaların kitap haline getirileceğini ifade ederek bütün katılımcılara teşekkür etti.
Haber videoları: