DOĞAKA’DAN DANIŞMANLIK DESTEĞİ

Pazartesi, 27.07.2015
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında 1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivali Hazırlık Öncesi Danışmanlık Desteği anlaşması imzalandı. Danışmanlık desteği ile alakalı DOĞAKA ile yapılan anlaşmaya ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Fetih Yanardağ; “15 Nisan 2011 tarihinde Kahramanmaraş ilimizde düzenlenen Turizm çalıştayında öne çıkan sorunlardan birisi de Dondurma Festivalinin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilememesi sorunudur. Bu soruna neden olan en önemli faktörün şehrin tanıtımı konusunda kurumlar arasında ki koordinasyon eksikliğinin olması gösterilmişti. Proje kapsamında verilecek olan danışmanlık ve eğitim ile kurumların festivalde ki görev tanımları belirlenecek, festivalde görev alacak personellerin festival konusunda bilgi ve yeterlilikleri arttırılacak. Şehrin tanıtımına yönelik ve festivalin duyurulmasına yönelik danışmanlık ve eğitim verilerek konu ile ilgili görevli personellerin tanıtım konusunda profesyonelleşmesi sağlanarak şehrin ve festivalin tanıtımı gerçekleştirilmiş olunacaktır” diye konuştu. Desteğin içeriğine ilişkin bilgi veren Yanardağ: “1.Uluslararası Maraş Dondurması Kültür ve Sanat Festivalinde görev alacak personelleri festival konusunda bilgi ve yeterliliklerinin verilecek olan danışmanlıkla arttırarak, festivalde görev alacak personellerin görev tanımlarını belirleyerek festivalin profesyonel bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak hedeflenmektedir. Festival konusunda Danışmanlık eğitimleriyle festivalde görev alacak katılımcılara festival konusunda gerekli danışmanlık verilerek, kurumlar arasında ki gerekli koordinasyon sağlanacak, ayrıca Kahramanmaraş ilimizin ve bölgemizin tanıtımını sağlayacak Dondurma Festivali benzeri başka etkinliklerin düzenlenmesine zemin hazırlanacaktır” dedi.